Porsche 911 GT3 RS, Ring rekorunu Chevrolet sayesinde kırmış

  • Porsche 911 GT3 RS, Ring rekorunu Chevrolet sayesinde kırmış - 1
  • Porsche 911 GT3 RS, Ring rekorunu Chevrolet sayesinde kırmış - 2
  • Porsche 911 GT3 RS, Ring rekorunu Chevrolet sayesinde kırmış - 3
  • Porsche 911 GT3 RS, Ring rekorunu Chevrolet sayesinde kırmış - 4
  • Porsche 911 GT3 RS, Ring rekorunu Chevrolet sayesinde kırmış - 5
  • Porsche 911 GT3 RS, Ring rekorunu Chevrolet sayesinde kırmış - 6
  • Porsche 911 GT3 RS, Ring rekorunu Chevrolet sayesinde kırmış - 7

Corvette testlerinin arasındaki 1 saatlik boşluk, Stuttgart’a bir rekor daha getirmiş.

Yazı: Şafak Soysal


Porsche 911 ailesinin en hırçın türevlerinden yeni 911 GT3 RS, 16 Nisan 2018’de Nürburgring’e gitmiş ve ünlü pisti 6:56.4 ile dönerek en hızlı arkadan çekişli atmosferik model unvanını almıştı.

Aynı tarihte Chevrolet’nin yeni ZR1 ile denemeler yaptığı da biliniyor. İşin ilginç kısmı, Porsche’nin rekor denemesi, Amerikan üretici sayesinde mümkün olmuş.

General Motors, 16 Nisan 2018 için pistte yer ayırtmış. 911 GT2 RS ile 6:47.3’lük derece kaydeden Porsche, bu denemeden bir yıl önce pisti kiralamış fakat aynı hazırlık 911 GT3 RS için tekrarlanmamış.

Buna karşın GM, piste kendilerinden önce bir görevli ve iki kronometre ile gelen Porsche’nin 1 saatlik aralarında pisti kullanmalarına izin vermiş.

Porsche’nin GT modellerinden sorumlu Oliver Berg, Motormouth’a verdiği röportajda olayı şöyle anlatıyor:

“İlk turu attığımızda herkes cep telefonunu çıkarıp süre tutuyordu. Trafiğin olduğu turlarda 7 dakikaya yakın dereceler atıyorduk; bu yüzden 6 küsürlerin mümkün olmasını bekliyorduk.

“İlk turu döndük ve 6:59 kaydettik. Patronumuz ‘Tamam bu kadar yeter, gidebiliriz’ dedi ve Corvette mühendislerinin ağzı açık kalmıştı. Bunu ilk turda yapmamızı beklemiyorlardı.

“İkinci turda yine 6:59 geldi. Üçüncü tur da öyle. Dördüncü turda ise 6:56’lı derece geldi. Bize bir saat vermişlerdi fakat yarım saat sonra çıktık. 1 haftadır orada çalışan Corvette ekibi şaşkın şekilde orada kaldı.”

Kevin Estre’nin attığı 6:56.4’lük derece, 911 GT3 RS’i Nürburgring’in arkadan çekişli ve atmosferik en hızlı makinesi yapmaya yetti. En hızlı atmosferik model ise, dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan Lamborghini Huracan Performante idi.

Chevrolet’nin Porsche’ye izin vermesinin sebebi, orada görevli olan marka mühendislerinin birbirini tanıyor olmasıymış. Weissach gelişim ekibine yakın bir noktada, Eiffel Dağı üzerinde ateşli Cadillac ve Corvette’leri geliştiren bir GM gelişim ekibi yer alıyor. Bu tanışıklık sonucunda Chevrolet, Porsche’ye 1 saat izin vermiş.

Berg, bu iyiliğin karşılığını verip vermeyecekleri sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“Belki de. Aynı durumda onlar da olursa 1 saat izin elbette veririz ancak bu onlara pek bir fayda sağlar mı bilemiyorum.”

Porsche 911 GT3 RS fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook