Porsche Cenevre’de Mission E Cross Turismo ile şaşırttı

  • Porsche Cenevre’de Mission E Cross Turismo ile şaşırttı - 1
  • Porsche Cenevre’de Mission E Cross Turismo ile şaşırttı - 2
  • Porsche Cenevre’de Mission E Cross Turismo ile şaşırttı - 3
  • Porsche Cenevre’de Mission E Cross Turismo ile şaşırttı - 4
  • Porsche Cenevre’de Mission E Cross Turismo ile şaşırttı - 5
  • Porsche Cenevre’de Mission E Cross Turismo ile şaşırttı - 6
  • Porsche Cenevre’de Mission E Cross Turismo ile şaşırttı - 7
  • Porsche Cenevre’de Mission E Cross Turismo ile şaşırttı - 8

GT3 RS’i daha önce görmüştük ama bu konsept gerçekten sürpriz oldu.


Porsche’nin üç yıl önce tanıttığı Mission E konsepti, gelecekte bizleri elektrikli motora sahip Porsche’lerin beklediğini göstermişti. Ancak bu modellere bir de SUV ekleneceğini pek düşünmemiştik.

Mission E Turismo adı verilen konsept tasarım olarak Panamera Sport Turismo ile Cayenne’nin birleşimi gibi görünüyor. Mission E sedan kadar sıradışı değil ama onun kadar şık olduğu da söylenemez.

İki adet elektrik motoruyla donatılan otomobil toplamda 600 bg güç üretiyor. Biri önde, biri arka aksta konumlandırılan motorlar sayesinde dört çeker altyapısına sahip konsepti 0-100 km/s hızlanmasını 3.5 saniyeden daha kısa bir sürede gerçekleştirdiği açıklanıyor. Daha da etkileyici olansa 0-200 km/s hızlanmanın 12 saniyeden kısa sürede tamamlanması.

800 voltluk liyum iyon bataryaya sahip otomobil %80 şarja oranını 15 dakikada yakalayabiliyor. Standart olarak kabloyla şarj edilen otomobil manyetik alanla da şarj olabiliyor.

Cross Turismo 4950 mm uzunluğuyla markanın her iki SUV’sinden daha büyük bir otomobil. Tasarım olarak daha önceki Mission E sedan modeline benzerlik gösteren konseptin kabini de oldukça fütüristik tasarlanmış. Orta konsola yerleştirilen ekran ekstra geniş yapısıyla dikkat çekerken geniş ve yüksek tasarlanan konsol arka koltukları da ayırıyor.

Porsche otomobilin 2021’de üretileceğini açıklıyor. Bu da Mission E sedanın gelecek yıl üretime geçmesinden sonra markanın ikinci elektrikli modelinin Cross Turismo olacağı anlamına geliyor.

Porsche Mission E Cross Turismo fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook