Kia Stonic beklenenden erken geldi

  • Kia Stonic beklenenden erken geldi - 1
  • Kia Stonic beklenenden erken geldi - 2
  • Kia Stonic beklenenden erken geldi - 3
  • Kia Stonic beklenenden erken geldi - 4
  • Kia Stonic beklenenden erken geldi - 5
  • Kia Stonic beklenenden erken geldi - 6

Kardeşi Hyundai Kona’nın aksine daha geleneksel duruyor.

Kia, Temmuz ayında tanıtacağını açıkladığı Stonic modelini sürpriz bir şekilde Haziran ayı sonunda görücüye çıkardı.

Hyundai Kona ile birlikte geliştirilen B-SUV, onun kadar çarpıcı bir görünüme sahip olmasa da son derece yakışıklı duruyor. Hyundai’nin crossover’ı gibi Stonic de Nissan Juke, Renault Captur gibi modellere kafa tutacak.

Koreli üreticinin geçen sene Paris’te tanıttığı yeni nesil Rio’nun altyapı mimarisinden çıkan Kia Stonic, tasarım olarak da temel aldığı küçük sınıf araca benziyor ancak sürüş yüksekliği ve plastik kaplamalar ile ondan ayrılıyor.

Kona’nın aksine far grubunu tek bir parçada toplayan yeni crossover, arka tarafta markanın daha büyük crossover’ı Sportage’ı andıran bir düzene sahip. Kia, aracın tavanını ve gövdesini farklı renklerde sunarak kişiselleştirme alanını da kuvvetlendirmiş.

Stonic’in güçlü olduğu bir diğer nokta ise kabini. Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu bilgi eğlence sistemine ev sahipliği yapan iç mekânda Kia, segmentin en geniş omuz mesafesini sunduğunu öne sürüyor. Alçak şaft tüneli sayesinde üçüncü yolcu için de işleri kolaylaştıran Stonic, makul diz ve baş mesafesi sunduğu arka koltukların ardında 350 litrenin biraz üzerinde bagaj hacmi sunuyor.

Güvenlik teknolojilerine baktığımızda yaya tespit özelliği bulunan acil durum freni, şeritten çıkma ikazı, dikkat seviyesi algılama ve kör nokta uyarısı gibi özellikler sayesinde Stonic bu alanda oldukça yeterli.

Kia, Avrupa’da Stonic’i üçü benzinli, biri dizel olmak üzere 4 farklı güç ünitesi seçeneğiyle sunacak. 84 bg ve 124 Nm üreten, yeni Picanto’da da görev yapan 1.25 litrelik atmosferik motor ile başlayan benzinli motor yelpazesi, güç sırasına göre 1.4 lt (100 bg ve 133 Nm) ve 1.0 T-GDI (120 bg ve 170 Nm) ile devam ediyor. Tahmin edeceğiniz üzere dizel kanadında ise sadece 136 bg ve 300 Nm üretebilen 1.6 CRDi motor yer alıyor.

Yeni Kia Stonic, 2017’nin bitimine yakın Avrupa piyasasına sürülecek.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook