VW CC yerini Arteon’a bıraktı

  • VW CC yerini Arteon’a bıraktı - 1
  • VW CC yerini Arteon’a bıraktı - 2
  • VW CC yerini Arteon’a bıraktı - 3
  • VW CC yerini Arteon’a bıraktı - 4
  • VW CC yerini Arteon’a bıraktı - 5
  • VW CC yerini Arteon’a bıraktı - 6
  • VW CC yerini Arteon’a bıraktı - 7
  • VW CC yerini Arteon’a bıraktı - 8

VW’nin Passat modeli üzerine ürettiği 4 kapılı coupe modeli CC, yerini Cenevre’de tanıtılan Arteon modeline bıraktı.

BMW 4 Serisi Gran Coupe ve Audi A5 Sportback modellerine rakip olmaya hazırlanan Arteon, 2015 yılında gösterilen Sport Coupe konsepti üzerine geliştirildi. Otomobilde Passat platformu, motorları ve kabini bulunuyor.

4862 mm uzunluğunda, 1871 mm genişliğinde ve 1427 mm yüksekliğindeki otomobil yerini aldığı CC modeline göre 60 mm uzun, 16 mm geniş ve 10 mm yüksek bir yapıda. Otomobilin aks aralığı da 2841 mm ile CC’den 131 mm, güncel Passat’tan da 51 mm uzun olmasıyla dikkat çekiyor. Volkwagen, Arteon’un arka tarafta sınıfının en geniş diz mesafesini sunduğunu söylerken, bagaj hacmi 563 litreyle CC’den 33 litre geniş. Bu hacmi 1557 litreye kadar genişletebiliyorsunuz.

Arteon’un tasarımı Alman üretici için yeni bir dönemin bşlangıcını temsil ediyor. Tamamen LED ön ve arka farlar, hareketli motor kaputu, içerisine hava girişleri entegre edilmiş geniş ön ızgara ve çift egzoz çıkışları bu yeni tasarım felsefesini temsil eden öğeler olarak görünüyor.

Kabin olarak temelini Passat modeliyle benzerlik göstermesi beklenen bir şey. Dijital göstergeler, dokunmatik ve el hareketiyle kumanda edilebilen 9.2 inçlik ekran gibi detaylar otomobilde alınabiliyor.

Arteon’da Passat’ta kullanılan motor seçenekleri yer alıyor. Üç benzinli, üç dizel motor seçeneği tercih edilebiliyor. 1.5 litrelik benzinli motor 150 bg güç üretirken, 2.0 litrelik benzinli isteyenler için 190 ve 280 bg’lik iki alternatif daha sunuluyor.

Dizeller arasındaysa sadece 2.0 litrelik motorun 150, 190 ve çifr turbo destekli 240 bg’lik versiyonları alınabiliyor. Tüm motor seçeneklerinde yedi ileri DSG otomatik şanzıman sunulurken benzinlilerin en güçsüz seçeneği ve 150 ile 190 bg’lk dizellerde manuel de alınabiliyor.

Otomobil standart olarak önden çekişli olarak gelirken 2.0 TSI ve TDI modelleri 4Motion dört çeker sistemiyle de tercih edilebiliyor. İlerleyen zamanlarda Arteon’a benzin-elektrik hibrit bir versiyonun gelmesi de ihtimaller dahilinde bulunuyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook