VW, yeni T-Cross ile SUV ailesini tamamladı

  • VW, yeni T-Cross ile SUV ailesini tamamladı - 1
  • VW, yeni T-Cross ile SUV ailesini tamamladı - 2
  • VW, yeni T-Cross ile SUV ailesini tamamladı - 3
  • VW, yeni T-Cross ile SUV ailesini tamamladı - 4
  • VW, yeni T-Cross ile SUV ailesini tamamladı - 5
  • VW, yeni T-Cross ile SUV ailesini tamamladı - 6
  • VW, yeni T-Cross ile SUV ailesini tamamladı - 7
  • VW, yeni T-Cross ile SUV ailesini tamamladı - 8
  • VW, yeni T-Cross ile SUV ailesini tamamladı - 9
  • VW, yeni T-Cross ile SUV ailesini tamamladı - 10

Ailenin en küçüğü Nissan Juke, Renault Captur gibi modellere rakip olarak üretildi.

VW’nin SUV atılımı bir süre önce tanıtılan T-Roc modeliyle farklı bir noktaya ulaşmıştı ve şimdi bu atılımın son ayağı, VW SUV ailesinin en küçüğü T-Cross bizlerle.

SEAT’ın Arona modelinden bir yıl kadar sonra küçük crossover segmentine giriş yapan T-Cross, bu segmentin iddialı modelleri Nissan Juke, Renault Captur gibi modellerle rekabete girecek.

T-Cross VW Grubu’nun küçük sınıf modellerinde kullanılan MQB A0 platformunda yükseliyor ve mekanik olarak Polo altyapısına sahip. Otomobilin tasarımı olduğu gibi boyutları da Polo’ya benzer: 4107 mm uzunluk, 1558 mm yükseklik Polo ile neredeyse aynı: 4053 ve 1461 mm. Ayrıca iki modelin aks mesafesi tamamen aynıyken (2560 mm) genişlik konusunda üstünlük Crossover modelde.

Otomobilin tasarımı bazı rakipleri gibi cesur ve sıradışı değil, daha çok bildiğimiz VW sakinliğinde. Önde yüksek kapuut dikkat çekerken Polo’da gördüğümüz yan krom detayların benzeri T-Cross’da da yer alıyor. Arka tarafsa belki de otomobilin en marjinal bölümlerinden. C şeklindeki LED’ler siyah bir zemin üzerine oturtulmuş ve adeta dikkat çekmek için bağırıyor.

VW, T-Cross’un sınıfında hiçbir modelin sunmadığı değişken yapıyla geldiğinin altını çiziyor. Arka koltukların 14 mm kayabilen yapısı sınıfında çok az modelde yer alırken bagaj hacminin 385 litre ile 455 litre arasında değişmesine olanak veriyor. Otomobilin sürüş pozisyonu Polo’ya göre 100 mm yüksekken, kabinde farklı renk seçenekleri sayesinde kişiselleştirilebilme seçenekleri kullanıcılar için sunuluyor.

T-Cross modelinde tamamı turbo destekli dört motor seçeneği sunulurken bunların üçü benzinli, biri dizel. 1.0 lt’lik TSI, 3 silindirli benzinli motor 95 ve 115 bg gücünde iki seçenekle gelirken en üst versiyonda 1.5 litrelik, 4 silindirli TSI 150 bg gücünde bir motor bulunuyor. Tek dizelse 1.6 lt, TDI 95 bg’lik üniteyken, tüm motorlar partikül filtresiyle geliyor. Benzinli motorlarda motor gücüne göre 5 ya da 6 ileri manuel ya da 7 ileri DSG şanzıman sunulurken, dizel sadece önden çekişli manuel ya da DSG şanzımanla geliyor.

Bolca güvenlik ekipmanı ve bağlantı teknolojisinin sunulduğu T-Cross’da acil durum fren sistemi, adaptif hız sabitleme sistemi ve şerit takip asistanı gibi sistemler standart donanımda yer alıyor.

T-Cross’un yeni yılda ülkemizde satışta olması bekleniyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook