Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı

  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 1
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 2
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 3
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 4
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 5
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 6
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 7
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 8
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 9
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 10
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 11
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 12
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 13
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 14
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 15
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 16
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 17
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 18
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 19
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 20
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 21
  • Yeni Audi A8 en ileri teknolojileriyle tanıtıldı - 22

Elleri tamamen bırakabildiğiniz üçüncü seviye otonom sürüş, 48 voltluk elektrik sistemi ve ayak masajı… Yeni A8 birçok teknolojik yenilikle birlikte geldi.



Audi’nin amiral gemisi modeli A8 dördüncü nesliyle karşımızda. Mercedes S Sınıfı ve BMW 7 Serisi gibi modellerle rekabete girecek olan yeni A8 tıpkı rakipleri gibi birçok teknolojik yenilik barındırırken, motor seçenekleri ve güvenlik anlamında da tamamen yenilikçi yapısını devam ettiriyor.

Yeni Audi A8 bugün Barcelona’daki Audi Summit organizasyonunda gösterilmiş olsa da otomobilin ilk kez Eylül ayındaki Frankfurt Fuarı’nda görücüye çıkması bekleniyor.

Tasarım & Kabin

Yeni A8 hem kısa hem de uzun aks mesafeli olarak geliştirildi ve her iki modelin aks mesafesi eski A8’e göre 6 mm uzun: 2998 mm ile 3128 mm (uzun versiyon). Otomobilin boyutlarıysa şöyle: Uzunluk 5172 mm (eski modele göre 37 mm uzun), genişlik 1945 mm (4 mm geniş) ve yükseklik 1473 mm (13 mm yüksek). Uzunluğun Long versiyonda 5302 mm ile standart modele göre 130 mm uzun olmasıyla dikkat çekici. Uzun modelin yüksekliği de 15 mm yüksek: 1488 mm. Yeni A8’in gövdesinde yerini aldığı model gibi sadece alüminyum değil birçok farklı malzemeye yer verilmiş. Yüksek mukavemetli çelik, alüminyum, magnezyum ve karbon fiber bunlardan bazıları.

Audi tasarım konusunda olabildiğince minimalist bir otomobil tasarladığının üzerinde duruyor. Son derece geniş ızgara ve yatay tasarlanan farlar aracı olduğundan daha geniş gösterirken, profilde coupe şeklindeki geniş kapı-dar cam yapısı gözlerden kaçmıyor. Arkada iki taraftaki far gurubunu birleştiren LED far otomobile ayrı bir hava katarken bu kısımda 7 Serisi’yle olan benzerlik dikkat çekici.

Kabin de minimalist ama son derece kaliteli ve ışıltılı bir tasarıma sahip. Konsolun üzerinde ekran olmaması buranın düz bir hat ile tasarlanmasını sağlamış, ekran orta kısımda iki farklı şekilde yerleştirilmiş. İlk ekran 10.1 inç genişliğiyken orta kısımdaki düğmelerin tüm fonksiyonları burada dokunmatik olarak kendine yer bulmuş. Diğer ekransa 8.6 inç genişliğindeyken klima ve havalandırma sistemlerini kumanda ediyor. Arka koltuk uzun versiyonlarda rahatlama fonksiyonuna sahipken yatar pozisyona geçebiliyor ve ayak masajı ile tablet kumanda gibi fonksiyonlarla geliyor.

Motor seçenekleri

Yeni A8’de şimdilik sadece 3.0 litre benzinli TFSI ve dizel TDI motor seçenekleri yer alıyor. V6 silindirli dizel motor 286 bg güç üretirken, benzinli versiyon 340 bg. Bu seçeneklere daha sonra iki adet sekiz silindirli motor eklenecek: 4.0 litrelik V8 TDI (435 bg) ve 4.0 TFSI benzinli 460 bg’lik ünite. Model gamının en üstünde yer alacak 6.0 litrelik W12 silindirli (540 bg, 800 Nm) motorsa daha sonra alınabilecek. 3.0 litre benzinli motor ve elektrikli motor kombinasyonuyla alınabilecek hibrit ise gelecek yılın ortalarından itibaren müşterilere sunulacak. A8 L e-tron quattro adıyla satılacak hibrit model toplamda 449 bg güç ve 700 Nm tork üretirken sadece 0.7 lt/100 km gibi bir tüketim değerine sahip olacak. 14.1 kWh batarya kapasitesine sahip hibrit ile 50 km’lik elektrikli olarak yol yapmak mümkün olacak ve kabloyla şarj edilebilecek.

A8’de havalı süspansiyon ve sekiz ileri otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. Süspansiyon sistemi navigasyonla bağlantılı olarak yol durumuna göre (saniyede 18 kere yolu tarıyor) amortisör sertliğini otomatik olarak ayarlayan bir altyapıya sahipken, her lastikte bir adet bulunan elektrik motoru sayesinde otomobilin 48 voltluk elektrik sisteminden gücünü alıyor. Tamamen alüminyumdan üretilmiş süspansiyon sisteminde dört farklı yükseklik ayarı bulunuyor. Süspansiyon tasarımı önde çift salıncak arkada beş noktadan bağlantılı olacak şekilde geliştirilmiş.

Teknoloji

Bu sınıfta yer alan tüm rakipleri gibi yeni A8’de de birçok teknolojik özellik bulunuyor. Audi’nin en çok üzerinde durduğu özellikle Audi AI (Artificial Intelligence) olarak adlandırılan yapay zeka sistemi. Otonom sürüş ve güvenlik teknolojilerini bünyesinde barındıran bu sistem A8’in rakiplerinden farklı bir noktada olmasını sağlıyor. Ayrıca Audi, bu altyapının gelecekte tüm modellerinde yer alacağının da altını çiziyor.

Sürücünün otomobilin içinde olmasına gerek olmadan park yapabilen sistem, ellerin direksiyon üzerinde olmasını gerektirmeyen, üçüncü seviye otonom sürüş gibi özelliklerin tamamı Audi AI’ın getirileri olarak görünüyor.

Yeni A8’in satışına Frankfurt Fuarı’ndan hemen sonra başlanacak.

Yeni Audi A8 fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook