İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor

  • İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor - 1
  • İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor - 2
  • İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor - 3
  • İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor - 4
  • İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor - 5
  • İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor - 6
  • İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor - 7
  • İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor - 8
  • İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor - 9
  • İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor - 10
  • İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor - 11
  • İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor - 12
  • İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor - 13
  • İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor - 14
  • İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor - 15
  • İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor - 16
  • İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor - 17
  • İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor - 18
  • İkinci nesil Audi A7 teknolojisiyle dikkat çekiyor - 19

Audi’nin dört kapılı coupe modeli A7 48 voltuk altyapısı ve yeni motorlarıyla tanıtıldı.


Audi otomobilin dünya lansmanını Kasım ayında Los Angeles Fuarı’nda gerçekleştirecek ancak dün lansman öncesi aracın ilk gösterimi yapıldı. Karşımızda eski modele göre çok daha gelişmiş, teknoloji anlamında yenilikçi bir otomobil bulunuyor.

Yeni A7, tıpkı A8 gibi Audi için çok önemli bir otomobil ve yeni bir başlangıcı temsil ediyor. Tamamen yeni bir platform, 48 voltluk eletkrik sistemiyle birlikte gelen hibrit altyapı gibi yenilikler A7’de dikkat çekiyor.

Otomobil önceki nesil gibi 4 kapılı coupe formunu koruyor ve BMW’nin yeni 6 Serisi GT’si ile Mercedes’in CLS modellerine rakip oluyor. Önde Audi’nin single frame tasarımının son hali göze çarparken alçalan tavan yapısı, çerçevesiz camlar gibi karakteristik özellikler korunmuş.

Arkada aktif spoyler, aracı boydan boya kesen LED farlar gibi yenilikler göze çarpıyor. Çok söz ettirecek gibi görünen LED tasarımı (13 adet LED ve aydınlatılmış alüminyum bir çıtadan oluşuyor) otomobilin arka kısmını domine ederken çok karakteristik bir görüntü sağlıyor.

4969 mm uzunluk, 1908 mm genişlik ve 1422 mm yüksekliğindeki otomobil eski modele göre 14 mm kısa, 3 mm geniş ve 2mm yüksek bir yapıda. Bunun yanında kullanılan MLB Evo platformu sayesinde otomobilin aks aralığı ilk jenerasyona göre 13 mm (2923 mm) uzun ve bu aks mesafesi gelecek yıl tanıtılacak yeni A6’da da aynı olacak.

Yeni A7’nin kabini A8 modelinden esintiler taşıyor. Göstergeler tamamen dijital şekilde geliştirilmiş ve 12.3 inçlik ekranla birlikte geliyor. Orta konsoldaki infotaintment ekranı ise 10.1 inç genişliğindeyken, alt kısımda havalandırma ve diğer tüm kontrolleri sağlayan ekran 8.6 inç genişliğinde. Bu iki ekran da dokunmatik olarak kullanılıyor, kontrollerin ekrandan yapılması konsoldaki düğme sayısını azaltıyor.

Kabin, artan uzunluk sayesinde daha geniş bir kabin sunuyor. Audi, ekstra 21 mm kabin hacmi yaratıldığını açıklarken bagaj hacmi 535 litre ile eski modelle aynı kalmış.

Motor seçenekleri

Yeni A7 şimdilik sadece 3.0 litrelik, V6 turbo beslemeli motor seçeneğiyle tanıtıldı. Markanın yeni isimlendirme stratejisi anlamında 55 TFSI (motor gücüne göre yükselen rakamlar) olarak isimlendirilen bu motor 340 bg güç ve 500 Nm tork üretiyor. 0-100 km/s hızlanması 5.3 saniye olan otomobil 250 km/s maksimum hıza sahip ve ortalama 6.8 lt/100 km yakıt tüketirken, 154 g/km emisyon değeriyle dikkat çekiyor.

Motorun asıl yeniliği bunlar değil elbet, A8’deki gibi A7’de de 6 silindirli motorların tamamı ‘mild hybrid’ adı verilen sistemle donatılmış. Bu altyapı 48 voltluk elektrik sistemi barındırırken, lityum ion bataryalara ve marş motoru yerine kullanılan elektrik motoruna sahip. 55 ve 160 km/s arasındaki hızlarda sistem uygun olan her noktada içten yanmalı motoru kapatıyor ve elektrik motorlarıyla aracın yol almasını sağlıyor. Stop start sistemi 25 km/s’nin altındaki hızlarda otomatikman devreye giriyor, trafik hızı artmaya başladığında tekrar motoru çalıştırıyor. Sistemin yakıt tasarrufunu yüzde 10 oranında azalttığı söylenenler arasında.

A7 modelleri standart olarak arkadan çekişli olarak gelirken opsiyon olarak Quattro dört çeker sistemini alabiliyorsunuz. Ayrıca arka lastiklerin dönmesini sağlayan 4WS sistemi ve elektronik şasi kontrol altyapısı 48 volt elektrik sistemi sayesinde alınabiliyor.

Bu motor dışında A7’de 3.0 litrelik V6 dizel, 4.0 litrelik V8 dizel ve 4.0 litrelik V8 benzinli motor seçenekleri sunulacak. Bu güç üniteleri 2018’de A7’de alınabilecek.

Yeni Audi A7 fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook