Honda'nın yeni Insight prototipi yıl sonunda satışta olacak

  • Honda'nın yeni Insight prototipi yıl sonunda satışta olacak - 1
  • Honda'nın yeni Insight prototipi yıl sonunda satışta olacak - 2
  • Honda'nın yeni Insight prototipi yıl sonunda satışta olacak - 3
  • Honda'nın yeni Insight prototipi yıl sonunda satışta olacak - 4
  • Honda'nın yeni Insight prototipi yıl sonunda satışta olacak - 5
  • Honda'nın yeni Insight prototipi yıl sonunda satışta olacak - 6
  • Honda'nın yeni Insight prototipi yıl sonunda satışta olacak - 7
  • Honda'nın yeni Insight prototipi yıl sonunda satışta olacak - 8
  • Honda'nın yeni Insight prototipi yıl sonunda satışta olacak - 9
  • Honda'nın yeni Insight prototipi yıl sonunda satışta olacak - 10
  • Honda'nın yeni Insight prototipi yıl sonunda satışta olacak - 11

ABD pazarında satışa sunulacak otomobilde 1.5 litrelik benzinli motor ve iki adet elektrikli motordan oluşan hibrit güç ünitesi yer alıyor.

Honda son dönemde elektrikli konseptleri Sports EV ve Urban EV markanın çevreci teknolojilere yatırım yaptığını gözler önüne sermişti. Ardından CR-V hibrid modelini gördük ve şimdi de karşımızda yeni Insight modelinin prototip hali duruyor.

Amerika’da Civic ile Accord modelleri arasında konumlandırılacak olan Insight başta Toyota Prius olmak üzere diğer hibrit modellere de rakip olacak. Otomobil tasarım olarak yeni Civic modelini andırıyor; geniş ızgara, yatık far tasarımı ve yatık arka bölüm son derece şık bir görüntü sağlıyor. Honda şimdilik otomobilin boyutlarıyla ilgili bilgi vermedi ama Civic’den (sedan) büyük olacağını düşündüğümüzde 4648 mm’den uzun bir otomobil olacağını söyleyebiliriz.

Orijinal Insight dünyanın ilk hibrit modellerinden biriydi ve gerçek kullanımlarda son derece düşük yakıt tüketimiyle dikkat çekiyordu. Yeni modelse Honda’nın açıklamalarına göre sınıfının en az yakıt tüketen otomobili olacak. Insight’ın bu söyleneni gerçekleştirmesi için rakipler arasında bulunan Prius’un 3.8 lt/100 km, Hyundai Ioniq’in 3.5 lt/100 km gibi ortalama tüketim değerlerinin altına inmesi gerekiyor.

Insight’ta 1.5 litrelik, daha düşük sürtünme ve verimli yanma sağlayan Atkinson döngüsü kullanan atmosferik, benzinli motorun yanında iki adet elektrik motoru ve lityum iyon bataryalar yer alıyor. Koltukların altında yer alan bataryalar bu sayede daha geniş bir bagaj hacmi ve daha düşük ağırlık merkezine olanak veriyor. Otomobilin sadece elektrikli yol alabilme potansiyeli Honda’nın hibrit sisteminde, daha önceki CR-Z modeli gibi paralel sistemdense seri-paralel sisteme geçiş yaptığı anlamına geliyor. 

Bu arada Insight’ın kabini de Civic modellerini andırıyor. 8.0 inç genişliğindeki infotaintment ekranı ve 7.0 inçlik gösterge paneli hibrid sistemlerinde neler olup bittiğini gösteriyor ve kişiselleştirilme imkanı sunuyor.

Japon üretici Insight modelinin yıl sonuna doğru satışta olacağını açıkladı.

Honda Insight fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook