Mercedes, yeni mild-hibrit altyapılı AMG 53 modellerini tanıttı

  • Mercedes, yeni mild-hibrit altyapılı AMG 53 modellerini tanıttı - 1
  • Mercedes, yeni mild-hibrit altyapılı AMG 53 modellerini tanıttı - 2
  • Mercedes, yeni mild-hibrit altyapılı AMG 53 modellerini tanıttı - 3
  • Mercedes, yeni mild-hibrit altyapılı AMG 53 modellerini tanıttı - 4
  • Mercedes, yeni mild-hibrit altyapılı AMG 53 modellerini tanıttı - 5
  • Mercedes, yeni mild-hibrit altyapılı AMG 53 modellerini tanıttı - 6
  • Mercedes, yeni mild-hibrit altyapılı AMG 53 modellerini tanıttı - 7
  • Mercedes, yeni mild-hibrit altyapılı AMG 53 modellerini tanıttı - 8

Mercedes’in Detroit’te tanıtımını yaptığı yeni hafif hibrit teknolojisi 48 voltluk elektrik sistemi kullanıyor.


Markaların yavaş yavaş mild-hybrid altyapısına geçişi başladı. Daha önce haberini paylaştığımız Audi A8 ve A7’de de bu teknoloji tanıtılmıştı. Mercedes ise ilk kez AMG logolu bir modelinde bunu kullanmaya başladı.

Mercedes-AMG CLS 53 ve E 53 kısaltması bu modellerin 63 logolu amiral gemisi modellerine göre nasıl konumlandığını gösteriyor. Bu modellerin görevi standart modellerle yüksek performanslı 63 modelleri arasında bir köprü kurmak.

Peki nedir bu hafif hibrit? 48 V elektrik sistemi EQ Boost adı verilen elektrik kompresörüyle besleniyor.EQ Boost marş motoru ve alternatör olarak görev yapan bir elektrik motoru ve içten yanmlı motorla şanzıman arasına konumlandırılmış durumda. Sistemin tek görevi bu da değil, hareket halinde kısa mesafeler için de olsa içten yanmalı motorun kapatarak elektrikli sürüş sağlıyor ve bu sayede yakıt tüketimiyle emisyonu düşmesine olanak veriyor.

Bunların yanında turbo devreye girmesini hızlandırarak olası turbo gecikmelerinin önüne geçiyor ve performansı arttırıyor. Hibrit sistemi 16 kW güç ve 250 Nm tork üretirken otomobilin maksimum gücü 435 bg ve 520 Nm olarak veriliyor. CLS 53’ün 0-100 km/s hızlanması sadece 4.5 saniye sürerken ortalama tüketim 8.4 lt/100 km, emisyon ise 200 g/km olarak veriliyor. E 53 4MATIC Coupe ise 4.4 saniyede 100 km/s hıza çıkabiliyor. Her iki modelin de maksimum hızı 250 km/s. E Sınıfı’nda sedan dışında Coupe ve Cabrio versiyonlarda da aynı sistem yer alıyor.

Tüm 53 modellerinde yeni dokuz ileri çift kavramalı şanzıman ve akıllı dört çeker sistemi yer alıyor. Otomobilde Comfort, Sport, Sport+ ve Dynamic olmak üzere dört sürüş modu bulunuyor.

Bu altyapının ileriki dönemde farklı modellerde de kullanılması da söz konusu.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook