Yeni Kia Sorento’nun ilk fotoğrafları gösterildi

  • Yeni Kia Sorento’nun ilk fotoğrafları gösterildi - 1
  • Yeni Kia Sorento’nun ilk fotoğrafları gösterildi - 2
  • Yeni Kia Sorento’nun ilk fotoğrafları gösterildi - 3
  • Yeni Kia Sorento’nun ilk fotoğrafları gösterildi - 4

Özellikle tasarım ve kabin çok etkileyici. 

Kia’nın geçtiğimiz haftalarda teaser olarak gösterdiği yeni Sorento modelinin ilk fotoğrafları gösterildi. Dördüncü nesil Sorento tasarım olarak yerini aldığı modele göre çok daha gösterişli ve prestijli görünüyor. Amerika pazarında satılan Telluride modelinden ilham alan tasarımla otomobil farklı bir müşteri kitlesine hitap ediyor. 

Önde geniş ızgara, içerisine entegre edilen farlarla uyumlu görünürken özellikle arka kısımdaki dikey far yerleşimi otomobili çok daha etkileyici gösteriyor. Kia yeni modelde aks mesafesinin 35 mm arttığını açıklarken bu kabinde çok daha geniş bir hacim anlamına geliyor. Sorento yine 7 koltuklu olarak alınabiliyor. 

Yayınlanan kabin fotoğrafı her ne kadar Kore pazarında satılacak araca ait olsa da Avrupa’daki versiyonda da büyük değişim beklenmiyor. Dikey tasarlanmış ızgaralar farklı bir görüntü oluştururken bu ızgaraların arasındaki dijital ekrandan aracın havalandırma ve diğer kontroller kumanda ediliyor. Üstteki Infotaintment ekranıysa 10.25 inç genişliğinde ve gösterge paneline (12.3 inç tamamen dijital) entegre edilmiş bir yapıda. 8 ileri DCT şanzımana sahip otomobilde yuvarlak vites seçme düğmesi de kabinde dikkat çeken detaylar arasında. 

Yeni Sorento’da hız sınırlarına göre otomatik olarak hızı sınırlayan hız sabitleme sistemi, anahtardan kontrol edilebilen park sistemi gibi yenilikler yer alıyor. 

Otomobilin motor seçenekleri belli olmasa da 6 motor seçeneği sunulacağını daha önceki haberimizde sizlerle paylaşmıştık. Aldığımız bilgilere göre dizellerde 2.0 ve 2.2 litrelik üniteler kullanılacak. Benzinli versiyonlarda 2.5 litrelik atmosferik ünite Amerika pazarı için sunulacakken 2.0 litrelik turbo GDI, ve 2.5 litrelik Turbo GDI üniteler Avrupa ve Amerika’da satılacak. Bunun yanında yeni 1.6 litrelik benzinli motor barındıran 220 bg’lik bir hibrit seçeneğinin (60 bg elektrik motoru ve iki batarya tipi) olacağını biliyoruz. Bu motorlardan hibritin yeni Hyundai Tucson’da da yer alması bekleniyor. Bunlar dışında yakın zamanda plug-in hibrit motor seçeneği de ürün gamına eklenecek. Bu seçenek 265 bg güç üretirken bunun 90 bg’i elektrik motorundan ortaya atılacak. Plug-in hibritte 16.6 kWh kapasiteli batarya yer alırken yaklaşık 60 km’lik elektrik menzili kullanıcılara sunulacak. 

Yeni Kia Sorento’nun global tanıtımı Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak.



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook