Yeni Mercedes S Sınıfı’nın detayları netleşmeye başladı

  • Yeni Mercedes S Sınıfı’nın detayları netleşmeye başladı - 1
  • Yeni Mercedes S Sınıfı’nın detayları netleşmeye başladı - 2
  • Yeni Mercedes S Sınıfı’nın detayları netleşmeye başladı - 3
  • Yeni Mercedes S Sınıfı’nın detayları netleşmeye başladı - 4
  • Yeni Mercedes S Sınıfı’nın detayları netleşmeye başladı - 5
  • Yeni Mercedes S Sınıfı’nın detayları netleşmeye başladı - 6
  • Yeni Mercedes S Sınıfı’nın detayları netleşmeye başladı - 7
  • Yeni Mercedes S Sınıfı’nın detayları netleşmeye başladı - 8

Her zamanki gibi güvenlik konusunda yeni standartlar belirleyecek yeni Mercedes S Sınıfı’nda dünyada ilk kez arka koltuk havayastıkları bulunacak.

Yılın son aylarında tanıtımı yapılacak yeni Mercedes S Sınıfı’nın teknolojik bazı detayları açıklandı. Öyle görünüyor ki yeni S Sınıfı bundan önceki nesillerinde de olduğu gibi güvenlik konusunda dünyanın en iyilerinden biri olacak.

Dün canlı yayın olarak gerçekleştirilen kısa tanıtımda otomobilin güvenlik sistemlerinin bir kısmı gösterildi. Bunlar arasında en çok dikkat çeken elbette arka koltuklardaki havayastığı oldu. Dünyada ilk kez bir otomobilde yer alacak bu teknoloji ön koltukların arka kısmında, kaza anında yayaların koltukla temasını engellemek için geliştirildi. S Sınıfı’nda opsiyon listesinde yer alacak olan arka havayastığı diğer havayastıklarına oranla daha esnek bir yapıda tasarlandı. Bunun nedeni olarak arka koltuklarda oturan kişilerin yetişkin, çocuk veya ters yerleştirilen çocuk koltuğu gibi farklı formlarda olması olarak gösteriliyor. Ayrıca bu sistem emniyet kemeri havayatığıyla birlikte geliyor.

Bir diğer dikkat çekici sistem E-Active Body Control sistemiydi. Bu teknoloji yeni geliştirilen adaptif amortisörler ve beş adet hızlı işlemci ile 20 adet sensörle birlikte çalışıyor. Sistem yol durumunu saniyede 1000 kere tarıyor ve amortisörlerin durumunu buna göre otomatik olarak ayarlıyor. Aktif amortisörlerin bir getirisi de olası yan çarpışmalarda otomobilin gövde yüksekliğini otomatik olarak yükseltmesi. Böylece gövdeye göre görece daha güçsüz olan kapı altı bölümlerindense aracın en dayanıklı bölümlerinden biri olan gövde darbeyi karşılıyor ve hasarlar minimalize ediliyor. Bunun benzeri bir sistemi yeni Audi A8’den de hatırlıyoruz, S Sınıfı’nda biraz daha geniş ölçekli bir yapıda ele alındığını söyleyebiliriz.

Bunu desteklemek için otomobilde iki ön yolcu arasında açılan ekstra bir havayastığı da sunuluyor. Bunun amacı da sürücü ve yolcunun kafalarının birbirine çarpışmasını engellemek.

Otomobilde ayrıca ilk kez arka lastiklerin dönmesini sağlayan sistem de kullanılıyor. BMW 7 Serisi ve Porsche 911 gibi modellerden de tanıdığımız bu teknoloji düşük hızlarda arka lastiklerin ön lastiklerle farklı yönde dönmesini sağlıyor ve bu şekilde S Sınıfı’nın dönüş açısını 2 metre daraltıyor ve 11 metreden kısa olmasını sağlıyor. Bu değer bir A Sınıfı ile aynı. Hız yükselince arka lastikler ön lastiklerle aynı yöne dönüyor ve otomobilin daha stabil olmasını sağlıyor. Sistem 10 derece veya 4.5 derece arka lastiklerin dönmesini sağlayacak şekilde ayarlanabiliyor.

Şimdilik otomobilin motor ve diğer teknik detayları hakkında bir açıklama yapılmadı. Bu tip bilgiler Eylül ayındaki dünya lansmanına saklanıyor. Ancak özellikle motor seçenekleri konusunda Mercedes’in diğer modellerinde olan seçeneklerin kullanılacağını öngörebiliriz. V8 ve V12 silindirli motorlar yine S Sınıfı’nda yer alacak, bunun yanında 48 Volt altyapılı hibrit motor seçeneklerine de yer verilecek. 2022 gibi tamamen elektrikli bir S Sınıfı da bizlerle olacak. 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook