Yeni Toyota Yaris’in detayları belli oldu

  • Yeni Toyota Yaris’in detayları belli oldu - 1
  • Yeni Toyota Yaris’in detayları belli oldu - 2
  • Yeni Toyota Yaris’in detayları belli oldu - 3
  • Yeni Toyota Yaris’in detayları belli oldu - 4
  • Yeni Toyota Yaris’in detayları belli oldu - 5
  • Yeni Toyota Yaris’in detayları belli oldu - 6
  • Yeni Toyota Yaris’in detayları belli oldu - 7
  • Yeni Toyota Yaris’in detayları belli oldu - 8
  • Yeni Toyota Yaris’in detayları belli oldu - 9
  • Yeni Toyota Yaris’in detayları belli oldu - 10
  • Yeni Toyota Yaris’in detayları belli oldu - 11
  • Yeni Toyota Yaris’in detayları belli oldu - 12
  • Yeni Toyota Yaris’in detayları belli oldu - 13
  • Yeni Toyota Yaris’in detayları belli oldu - 14
  • Yeni Toyota Yaris’in detayları belli oldu - 15
  • Yeni Toyota Yaris’in detayları belli oldu - 16

Toyota, yeni Yaris’in motor detaylarını açıkladı

2019’un son aylarında tanıtılan yeni Toyota Yaris’in motor detayları tam olarak belli değildi. Japon üretici dün yapmış olduğu açıklamayla konuya netlik kazandırdı.

Elbette üzerinde durulan motor seçeneği hibrit oluyor ama yeni Yaris’te hibrit olmayan motorlar da söz konusu. Toyota’nın dördüncü nesil hibrit motoru eski jenerasyondaki gibi 1.5 litrelik benzinli motorla birlikte elektrik motoru kullanımından oluşuyor. Hibrit sisteminde kullanılan tüm parçaların yeni tasarlandığı üzerine basılarak vurgulanırken sistemin daha fazla elektrik motoru kullanmak için geliştirildiği açıklanıyor.

Hibrit sistemin genel verimliliği %20 oranında arttırıldı ki bu oldukça büyük bir değer. Sistemin toplam gücü 116 bg olarak veriliyor ve bu eski modele göre (100 bg’di) %16 daha fazla güç anlamına geliyor. Yeni Yaris Hybrid artan gücüyle birlikte 9.7 saniyede 100 km/s hıza çıkabiliyor, bu da oldukça yeterli bir değer.

Aracın elektrikli kullanım özellikleri hayli geliştirilmiş. Sistem artık 130 km/s hıza kadar sadece elektrik motoruyla kullanılabilirken otomobilin gaz tepkileri arttırılmış. Bunun yanında emisyon oranı 85 gr/km, ortalama yakıt tüketim değeriyse 3.7 lt/100 km (WLTP) olarak veriliyor. Özellikle tüketim değerindeki %20’lik gelişim oldukça etkileyici. Üstelik sadece ilk hızlanma değil, 80-120 km/s ara hızlanma değerinde tam 2 saniyelik gelişme olduğu söyleniyor: 8.1 saniye. Toyota’nın hibrit modellerinde bunun gibi performans açıklamalarına pek rastlamamıştık, bu da demek oluyor ki otomobilin performansı markayı çok tatmin etmiş. Ayrıca otomobilde artık lityum iyon bataryalar kullanılıyor.

1.5 litrelik atmosferik, Atkinson döngüsüyle çalışan benzinli motor Corolla ve C-HR’da kullanılan 2.0 litrelik üniteden geliştirilen bir motor. Bu sayede daha düşük gelişim maliyeti sunan motor aynı zamanda kullanım maliyetlerini de düşürüyor. 14.0:1 sıkıştırma oranı silindir içerisinde daha verimli yanma olmasını sağlıyor, bu da termal verimliliğin %40 olması açısından çok ama çok önemli bir değer. 93 bg güç üreten içten yanmalı motorun torku 120 Nm (3600 d/dak). Eski motordan farklı olarak 3 silindirli şekilde geliştirilen ünite e-CVT şanzımanla gücünü ön lastiklere aktarıyor.

Otomobilde MG1 ve MG2 olarak adlandırılan iki elektrik motoru yer alıyor. MG2 ön lastiklere güç iletirken MG1 sadece motoru çalıştırmak ve bataryayı şarj edecek gücü üretmek için kullanılıyor.

Otomobilin lityum iyon bataryası 144 V’dan 177.6 V’a yükseltildi ve içerisindeki hücre sayısında (120’den 48’e indi) azalma oldu. Bu sayede yeni batarya eskisine göre daha kompakt ve tam 12 kg daha hafif bir yapıda. Böylece batarya arka koltukların altında konumlandırılıyor ve bagaj hacmini kısıtlamıyor. Yaris’in elektrik motoru 59 kW güç ve 141 Nm tork üretiyor.

Otomobilin hibrit olmayan motorlarıysa 1.0 ve 1.5 litrelik, 3 silindirli benzinli motorlardan oluşuyor. 1.5 litrelik ünite hibritte yer alan motorun aynısıyken giriş seviyesi motor eski nesildeki üniteyi kullanıyor ve sadece 5 ileri manuel şanzımanla alınabiliyor.

Toyota Yaris Hibrit Test Sürüşü'nü okumak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook