Yeni Mercedes SL’in kamuflajlı fotoğrafları yayınlandı

  • Yeni Mercedes SL’in kamuflajlı fotoğrafları yayınlandı - 1
  • Yeni Mercedes SL’in kamuflajlı fotoğrafları yayınlandı - 2
  • Yeni Mercedes SL’in kamuflajlı fotoğrafları yayınlandı - 3
  • Yeni Mercedes SL’in kamuflajlı fotoğrafları yayınlandı - 4
  • Yeni Mercedes SL’in kamuflajlı fotoğrafları yayınlandı - 5
  • Yeni Mercedes SL’in kamuflajlı fotoğrafları yayınlandı - 6
  • Yeni Mercedes SL’in kamuflajlı fotoğrafları yayınlandı - 7
  • Yeni Mercedes SL’in kamuflajlı fotoğrafları yayınlandı - 8

İkonik roadster’ın yeni modeli gelecek yıl yollarda olacak.

Uzun zamandır hakkında bir haber alamadığımız roadster SL yenileniyor. Mercedes’in belki de en ikonik ama bir o kadar da günümüz otomotiv dünyasında unutulmaya yüz tutan modeli SL gelecek yıl yeni jenerasyonuyla yollarda olacak. Elektrikli araçlar, giderek sıkı hale gelen emisyon oranları derken birçok üretici gibi Mercedes de spor araçlar konusunda eskisi gibi hareket edemiyor. SL modeli de bu nedenle uzun zamandır gündeme gelmiyordu, hatta marka içinden gelen bazı haberlere göre yeni jenerasyonu üretilmeyecekti. Neyse ki bunlar doğru değil, SL yenileniyor ve Mercedes yeni modelin kamuflajlı fotoğraflarını paylaştı.

Yayınlanan fotoğraflar Mercedes’in Immendingen’deki teknoloji merkezi yakınlarında çekildi ve buradaki araçlar üretim öncesi prototip modelleri gösteriyor. Tasarımla ilgili detaylar belli olmasa da otomobilin gibi kumaş tavanla geleceğini buradan görebiliyoruz, oysa ki önceki iki nesilde SL’de metal tavan kullanılıyordu. Bunun dışında açık şekilde görünen bir detay da araçların egzoz tasarımlarının farklı olduğu. Her iki araçta da dört egzoz çıkışı yer alsa da birinde oval diğerinde köşeli egzoz olduğunu görebiliyoruz. Bu da standart ve AMG tasarım paketleri arasındaki farkı gösteriyor.

Aracın genel yapısına baktığımızda uzun motor kaputu, kısa arka taraf gibi geleneksel çizgilerde olduğunu anlayabiliyoruz. Arka kısımda AMG GT modellerini anımsatan hatlar da göze çarpıyor ki Mercedes bu konuda SL’in yeni nesil AMG GT modelleriyle aynı platformu taşıyacağını onaylıyor. Alüminyum ağırlıklı bu platform marka içinde Modular Sports Architecture olarak (MSA) biliniyor. İki model arasındaki ortaklık sadece platformdan ibaret değil, motor, yürüyen aksam, direksiyon sistemi, eletkrik altyapısı gibi noktalar da ortak kullanılacak. Hatta iki araç aynı fabrikada üretilecek. MSA altyapısı sayesinde yeni SL’de iki koltuk değil dört koltuklu bir yapı olması düşünülüyor, bu sayede otomobilin kullanışlılığı artacak.

Motor seçenekleri olaraksa sıralı 6 ve V8 motorlu güç üniteleri kullanılacak. Tüm motrolarda 48 V altyapısı EQ Boost teknolojisi yer alacak. Şimdilik motorlarla ilgili detaylar net olmasa da diğer modellerde kullanılan motorlardan farklı olmayacağını söyleyebiliriz. Motor gamı SL450 ile başlayacak SL500’e kadar çıkacak. AMG modellerse AMG 53 ve AMG 63 olarak adlandırılacak, V12 motorun durumuysa şimdilik belirsiz.

Yeni SL ile ilgili detaylar netleştikçe sizlerle paylaşacağız. Bizi takipte kalın.



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook