Yeni Porsche Cayenne GTS 460 bg V8 ile geldi

  • Yeni Porsche Cayenne GTS 460 bg V8 ile geldi - 1
  • Yeni Porsche Cayenne GTS 460 bg V8 ile geldi - 2
  • Yeni Porsche Cayenne GTS 460 bg V8 ile geldi - 3
  • Yeni Porsche Cayenne GTS 460 bg V8 ile geldi - 4
  • Yeni Porsche Cayenne GTS 460 bg V8 ile geldi - 5
  • Yeni Porsche Cayenne GTS 460 bg V8 ile geldi - 6
  • Yeni Porsche Cayenne GTS 460 bg V8 ile geldi - 7
  • Yeni Porsche Cayenne GTS 460 bg V8 ile geldi - 8
  • Yeni Porsche Cayenne GTS 460 bg V8 ile geldi - 9

Standart ve Coupe gövde seçeneklerinde alınabilen GTS’de 4.0 litrelik çift turbo V8 motor yer alıyor.

Porsche’nin popüler modeli Cayenne, GTS versiyonuna kavuştu. Otomobilde önceki nesildeki gibi V6 motor değil, çift turbo destekli V8 motor kullanılıyor.

4.0 litrelik motor, Porsche’nin Cayenne ve Panamera modellerinde kullandığı tanıdık bir ünite. Aynı zamanda Audi’nin RS6 Avant ve RS7 gibi yüksek performanslı modellerinde de yer alıyor. GTS formunda bu güç ünitesi 460 bg güç (6000-6500 d/dak) ve 620 Nm tork (1800-4500 d/dak) üretiyor. Bu değerler eski çift turbo V6’ya göre 20 bg ve 20 Nm daha fazla. Her iki gövde seçeneğinde de Sport Chrono paketi alındığında 0-100 km/s hızlanma 4.5 saniye (eskisine göre 0.6 sn hızlı) sürerken, 0-160 km/s hızlanma sadece 10.5 saniyede tamamlanıyor. Maksimum hız 270 km/s ise yerini aldığı modele göre 8 km/s daha yüksek.

Porsche V6’dan V8’e geçiş yaparken verimlilik konusunda çok titiz bir çalışma yaptığının altını çiziyor. Motorda partikül filtresi kullanılmaya başlanırken, adaptif silindir kontrolü (silindir kapatma teknolojisi), direkt enjeksiyon sistemi ve yeni tasarlanan termal yönetim sistemi gibi yenilikler de motorda kullanılıyor. GTS’in ortalama tüketimi 11.2 lt/100 km (NEDC) olarak veriliyor.

Bunun yanında şimdilik Cayenne’nin en sportif versiyonu olan GTS’de bunun hakkını verebilmek adına standart olarak spor egzoz sistemi geliyor. Dört egzoz çıkışıyla desteklenen sistem tamamen yeni tasarlandı. Bunun yanında tamponun orta kısmında yer alan iki adet oval çıkışa sahip olan ve opsiyon listesinde yer alan, daha hafif ağırlığıyla dikkat çeken Lightweight Sports Package da alınabiliyor.

Cayenne GTS, standart Cayenne modellerine göre 20 milimetre daha alçak bir gövdeye sahip. Otomobillerde Porsche Active suspension Management (PASM) ve Porsche Torque Vectoring sistemleri standart olarak sunuluyor. Bununla birlikte tüm GTS’lerde Sport Design paketi de standart donanımda yer alıyor. Bu pakette gövde tasarımında çeşitli noktalarda siyah eklemeler göze çarpıyor. 21 inçlik siyah renkli RS Spyder jantlar, siyah tabanlı farlar, siyah logolar, hava girişleri, cam kaplamaları gibi noktalarda da yine siyah renk kullanılıyor.

Otomobilde 390 mm ön, 358 mm arka dökme diskler standart olarak gelirken bunu kırmızı kaliper renginden ayırt edebiliyorsunuz. Buna ek olarak Porsche Surface Coated Brake (PSCB) veya karbon seramik disklere sahip olan Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) alternatifleri de alınabiliyor. Şasi teknolojilerinde 10 mm daha alçak gövde sunan havalı süspansiyon, arka lastiklerin dönmesini sağlayan rear axle steering ve aktif viraj demirlerine sahip olan Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) sistemleri alınabiliyor.

Kabinde Alcantara tavanda, orta konsol panellerinde, kapı içlerinde kullanılırken bu malzemeye taraklı alüminyum eşlik ediyor. Sekiz yönlü ayarlanabilen koltuklar GTS sürücülerine standart olarak sunuluyor. Ayrıca kabinin farklı noktalarında GTS logoları da standart modelden farklı olan noktalar arasında.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook