Yeni Skoda Octavia 11 Kasım’da tanıtılacak.

  • Yeni Skoda Octavia 11 Kasım’da tanıtılacak. - 1
  • Yeni Skoda Octavia 11 Kasım’da tanıtılacak. - 2
  • Yeni Skoda Octavia 11 Kasım’da tanıtılacak. - 3

Dördüncü nesil Octavia her zamanki gibi kabin genişliği ve kullanışlılığa odaklanırken aynı zamanda yeni bağlantı teknolojileri de içeriyor.

 

Çek üretici Skoda, üretiminin 60’ıncı yılında Octavia’nın yeni jenerasyonunu tanıtacak. 11 Kasım’da yapılacak olan tanıtımdan önce otomobilin detayları hakkında bilgilendirme yapıldı. İlk olarak 1959’da üretilen Octavia, daha sonra markanın VW Group bünyesinde yeniden üretilmeye başlanmış ve sadece üçüncü nesilinde 400.000 adet satış rakamına ulaşmış bir model. İlk nesil Octavia’dan beriyse 6.5 milyonluk bir satış adeti modelin Skoda için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Dördüncü nesil Octavia’da Skoda’nın daha önce Kodiaq, Karoq gibi modellerinde rastladığımız yeni tasarım felsefesini uygulandı. Eski modele göre 19 mm uzun (4689 mm), 15 mm geniş (1829 mm) olan otomobilin aks mesafesi 2686 mm ile aynı kalmış.  

Octavia’nın en büyük özelliği olan kabin genişliği yeni modelde de aynı şekilde devam ediyor. Arkada daha fazla diz mesafesi sunulurken (78 mm) bagaj hacmi 600 litreyle (station’da 640 litre) sınıfının en geniş kapasitesine ulaşmış durumda.  

Yeni Octavia’da VW Group modellerinde sıkça kullanılan modüler MQB platformu yer alıyor. Bu platform elektrikli altyapıya olanak verirken aynı zamanda ikinci seviyede otonom sürüş teknolojileri (şerit takip asistanı ve adaptif hız sabitleme sistemi) kullanımı sağlıyor. Yeni platformla birlikte modelin aerodinamik özelliklerinde gelişim sağlanmış; hatchback modelde 0.24, station versiyondaysa 0.26’lık rüzgar direnç katsayısı oldukça etkileyici. Otomobilde önde MacPherson arkada torsiyon çubuğu süspansiyon sistemi kullanılırken güçlü motorlar ve dört çekerli versiyonlarda arkada çok noktadan bağlantılı tasarım yer alıyor. 

Tamamen LED Matrix far teknolojisi Octavia’da ilk kez kullanılacakken tüm modellerde LED farlar standart olacak. Matrix LED’lerse üst paketlerde kullanıcılara sunulacak. Kabinde de yeni teknolojiler söz konusu. Head-up display ve iki adet 10 inçlik ekran (Virtual screen)  kullanıcıları beklerken anahtarsız giriş, kablosuz şarj gibi sistemler de otomobilde yer alıyor.  

Motor seçeneklerinde kuşkusuz en büyük yenilik plug-in hibrit seçeneğinin sunulması olacak. Bunun yanında benzinli ve dizel motorlar da kullanıcılara sunulacak.  

Benzinli olarak 1.0 litrelik TSI, 3 silindirli 110 bg’lik giriş seviyesi ünitenin yanında 1.5 litrelik TSI 150 bg, 4 silindirli motor da sunulacak. Güçlü motor seçeneğinde yeni olarak 48 Voltluk altyapı ve hafif hibrit teknolojisi lityum iyon bataryalarla birlikte sunuluyor. 2.0 lt motor isteyenler içinse 190 bg’lik benzinli bir alternatif yer alıyor. 1.0 litrelik ünitede 6 ilerim manuel, diğerlerindeyse 7 ileri DSG şanzımanlar sunuluyor. 

Dizellerde 1.6 lt’lik motor yerini 2.0 litrelik ünitenin farklı motor gücündeki alternatiflerine bırakmış. Bu motoru griş seviyesinde 115 bg olarak alırken 150 ve 200 bg’lik iki seçenek daha sunuluyor. Skoda dizel motorlarına Adblue sistemini entegre ederek daha az azot emisyonunu hedeflerken tüm motorlar Euro 6d emisyon standartlarına uyumlu.  

Hibritlerse en çok ses getirecek motor seçenekleri.  1.4 litrelik TSI motorla birlikte alınabilen plug-in hibrit motor toplamda 204 bg güç üretiyor. Bu motor Golf 8’deki motorla aynı altyapısı paylaşırken 245 bg’lik daha güçlü bir seçenek de yer alıyor. Her iki motor da 6 ileri DSG şanzımanla birlikte geliyor.  

Yeni Skoda Octavia 2020’de iki gövde seçeneğiyle satışa sunulacakken daha sonra crossover Scout ve performanslı vRS motorlar da model gamına eklenecek.  

Model 11 Kasım’da tanıtıldığında sizlere daha detaylı bilgiler vereceğiz. Bizi takipte kalın.

Skoda Octavia 1.0 TSI test sürüşümüzü okumak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook