Skoda Karoq tanıtıldı

  • Skoda Karoq tanıtıldı - 1
  • Skoda Karoq tanıtıldı - 2
  • Skoda Karoq tanıtıldı - 3
  • Skoda Karoq tanıtıldı - 4
  • Skoda Karoq tanıtıldı - 5
  • Skoda Karoq tanıtıldı - 6
  • Skoda Karoq tanıtıldı - 7
  • Skoda Karoq tanıtıldı - 8
  • Skoda Karoq tanıtıldı - 9
  • Skoda Karoq tanıtıldı - 10
  • Skoda Karoq tanıtıldı - 11

Yeti’nin yerine geliştirilen Karoq altyapı olarak Ateca ve Tiguan’ı baz alıyor. Yeni model dün gece, İsveç, Stockholm’deki lansmanla tanıtıldı.


Skoda’nın SUV segmentine olan ilgisini sadece 9 ay önce tanıtmış oldukları Kodiaq modeliyle öğrenmiştik. Markanın ikinci SUV modeli olan Karoq’un casus fotoğraflarını sizlerle daha önce paylaşmıştık. Model sonunda dünkü lansmanla tanıtıldı ve satışına yakın zamanda başlanacak.

Karoq, markanın büyük bir eksiğini kapatmayı amaçlayan, belki de Skoda’nın son dönemde tanıttığı en önemli modeli konumunda. Nissan Qashqai, Peugeot 3008 gibi iddialı rakiplerin olduğu segmentte mücadele edecek olan Karoq, potansiyel olarak Skoda’nın en çok satan modeli olabilir. Özellikle Avrupa’da son dönemlerde giderek artan kompakt SUV segmenti tüm markaların vakit kaybetmeden model geliştirdikleri bir sınıf haline geldi.

Karoq’un tanıtımında söz alan Skoda CES’su Bernhard Maier’in sözleri aracın hangi amaca hizmet edeceğini açık bir şekilde ortaya koyuyor: “Karoq ile Skoda tarihindeki SUV’ler için yeni bir sayfa açıyoruz. Yeti modelimiz yılda 100.000 adet satma başarısı göstermişti ve bu global marka satışlarının %10’unu kapsıyordu. Karoq ile bu oranın üzerine çıkmayı hedefliyoruz.” Bu açıklama modelden neler beklendiğini gösterirken, Skoda’nın neden bu sınıfta bir temsilci geliştirdiğini de gözler önüne seriyor. Ayrıca Skoda’nın geçen yıl satış rekoru kırarak globalde 1.1 milyon adet araç barajının üzerine çıkma hedefini gerçekleştirmesinde de baş rol oynayacak iki (diğeri Kodiaq) modelden biri.

Adını Alaska dilinde ‘kaaraq’ (otomobil) ve ‘ruq’ (ok) kelimelerinin birleşiminden alan Karoq, tasarım olarak Kodiaq modeline benzer bir yapıda. VW Grubu’nun MQB platformu üzerine şekillenen otomobil Seat Ateca, VW Tiguan ve Audi Q2 gibi modellerle aynı altyapıyı paylaşıyor. Ortak platform kullanımı maliyetleri azaltmasının yanında önden çekiş, dört çeker benzin ve dizel motorlar gibi farklı kullanımlara olanak veriyor.

Karoq’da benzinli motor seçenekleri arasında 3 silindirli TSI, 115 bg’lik 1.0 litrelik ünitenin yanında, tamamen yeni, 1.5 TSI 150 bg’lik alternatifler sunuluyor. dizellerdeyse 1.6 lt 115 bg ve 2.0 litrelik 190 bg’lik seçeneklere yer verilmiş. 2.0 litreik dizel sadece yedi ileri DSG otomatik şanzımanla gelirken, diğer motor seçeneklerinde altı ileri manuel şanzımana da yer verilmiş.

Otomobil standart olarak önden çekişliyken, istek üzerine dört çeker sistemi alınabiliyor. Üst donanım paketlerinde Driving Mode Select (sürüş modu) sistemi sunuluyor. Bu sistem beş farklı sürüş moduna ev sahipliği yapıyor: Normal, Sport, Eco, Individual ve Snow. Bunların dışında dört çeker versiyonlarda Off-Road modu ve elektronik diferansiyel kilidi gibi donanımlar yer alıyor.

Opsiyon listesine Dynamic Chassis Control sistemi de eklenmiş. Bu sistem Comfort, Standart ve Sport olmak üzere üç şasi ayarı sunuyor ve elektrikli ayarlanabilir süspansiyon gövde sertliğini ayarlayarak optimum konfor ve yol tutuş çıkartıyor.

Otomobilin bir diğer ilginç özelliği de kişiselleştirilebilen dijital gösterge paneline sahip olan ilk Skoda modeli olması. Buna göre göstergeleri önceliğinize göre ayarlayabiliyor, gerekli olan bilgileri alabiliyorsunuz. Ayrıca üç kişiselleştirilebilen anahtar sayesinde kullanıcıların hafızaya almış oldukları ayarlar söz konusu anahtar kullanıldığında otomatik olarak ayarlanabiliyor.

Skoda, Karoq’da son teknoloji güvenlik sistemlerine yer vermiş. Ön otomatik fren sistemi standart olarak sunulurken, adaptif hız sabitleme sistemi, kör nokta uyarısı, arla trafik uyarısı, trafik işareti algılama sistemi ve şerit takip sistemi gibi yardımcı teknolojilerin tamamı alınabiliyor.

Sınıfının en geniş kabiniyle öne çıkan otomobilde 9.2 inç genişliğinde infotaintment ekranı dokunmadan, elle ayarlanabilir yapısıyla dikkat çekiyor. Ancak bu ekran sadece en üst donanım olan Colombus’da geliyor. Kablosuz cep telefonu şarjı, farklı ayarlara sahip ambiyans aydınlatması, arka koltuk ısıtması gibi Premium özellikler kabini çekici kılıyor. Karoq’un 521 litrelik bagajı 1630 litreye kadar genişletilebiliyor.

Skoda şimdilik modelin satış tarihi için net bir açıklama yapmadı ama yılın sonuna doğru olacağını düşünebiliriz.

Skoda Karoq fotoğraf galerisi için tıklayın. 


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook