Yeni X5’in kamuflajı azaldı!

  • Yeni X5’in kamuflajı azaldı! - 1
  • Yeni X5’in kamuflajı azaldı! - 2
  • Yeni X5’in kamuflajı azaldı! - 3
  • Yeni X5’in kamuflajı azaldı! - 4
  • Yeni X5’in kamuflajı azaldı! - 5
  • Yeni X5’in kamuflajı azaldı! - 6

BMW’nin sevilen SUV modeli X5’in yeni gövdesi, Ekim ayındaki Paris Fuarı’nda tanıtılacak.

BMW’nin F15 kodlu güncel X5 modeli 2013 yılında tanıtılmıştı. O günden beri sadece motor ve infotaintment ekranında güncelleme yapılan otomobil makyajlanmadı ve öyle görünüyor ki X4’ten sonra markanın tarihinde makyaj görmeden yenilenen ikinci model olacak. BMW ekim ayına kadar yeni X5 hakkında ipuçları vermeye devam edecek gibi görünürken, geçtiğimiz günlerde bugüne kadarki en az kamuflajlı fotoğraflarını basınla paylaştı.

Alman üreticinin CLAR adını verdiği ve ilk kez 7 Serisi, ardından G30 5 Serisi gibi modellerinde kullandığı platform üzerine geliştirilen yeni X5, markanın 2018’de tanıttığı dördüncü X modeli olacak: X2, X3 ve X4 diğer SUV modelleriydi. Gelecek yıl satışa sunulması planlanan X7 ile birlikte BMW SUV model atağını tamamlamış olacak.

Dördüncü nesil X5 BMW’nin son dönem i Drive infotaintment teknolojisine sahip olacak ve sistemin aı BMW Operating System 7.0 olarak değişecek. Bu altyapı aynı zamanda gelecek yıl tanıtılacak yeni 3 Serisi’nde de kendine yer bulacak. Yarı otonom sürüş sistemleri, Apple CarPlay ve Android Auto gibi sistemler bu altyapıyla birlikte gelecek.

Kamuflajının azalması sayesinde tasarım olarak ipuçları veren araçta görsel olarak dramatik bir değişim beklenmiyor. Ancak yeni platformun elektrikli ve plug-in hibrit versiyonlara olanak vermesi sayesinde yeni X5’te bu alternatifleri göreceğiz ki zaten güncel modelde de X5 40e adı altında kablo ile şarj edilebilen bir model yer alıyor. Platformun bir getirisi de kşukusuz ki hafifleyen gövde olacak, yeni X3 aynı platform sayesinde 55 kg ağırlık atmıştı, yeni X5’te bu rakamın daha da fazla olması beklenebilir.

Yeni X5’te ilk kez kullanılacak bir diğer özellikle ‘Offroad Package’ adı verilen paket olacak. Değişken zemin koşullarına göre (kar, kum, taş ve toprak zemin olmak üzere dört seçenek olacak) bu paket süspansiyon ayarlarını değiştirecek ve X5’in her koşulda en yüksek konfor seviyesi sunmasını sağlayacak. Ayrıca Integral Active Steering adı verilen ve dört lastiğin de dönmesini sağlayan sistem ilk kez yeni X5’te kullanılacak. Bu da yeni X5’in güncel modelden daha çok-yönlü bir otomobil olacağının sinyallerini veriyor.

Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak yeni X5 gelecek yıl ülkemizde de satışa sunulacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook