Toyota Supra yarış konsepti olarak resmen geri döndü

  • Toyota Supra yarış konsepti olarak resmen geri döndü - 1
  • Toyota Supra yarış konsepti olarak resmen geri döndü - 2
  • Toyota Supra yarış konsepti olarak resmen geri döndü - 3
  • Toyota Supra yarış konsepti olarak resmen geri döndü - 4
  • Toyota Supra yarış konsepti olarak resmen geri döndü - 5

Cenevre’de boy gösteren GR Supra Racing konsepti, yakın zamanda yollar için evcilleşecek.

Yazı: Aziz Vefa

Yıllardır süren söylenti silsilesi, Toyota’nın Cenevre Fuarı’nda yaptığı lansman ile nihayete erdi: Supra ismi, resmi olarak otomotiv dünyasına tekrar adım attı!

Japon marka, İsviçre’deki etkinliğe üçüncü nesil Auris’in yanında Gazoo Racing imzası taşıyan Supra adlı bir yarış aracı konseptiyle geldi.

Tasarım anlamında yeni BMW Z4 ile birlikte geliştirilen Supra prototiplerinde görmeyi beklediğimiz detayları taşıyan sergi aracı, özellikle bombeli tavanı ve gözden kaçması imkânsız arka kanadı ile dikkat çekiyor.

Teknik verileri çok fazla açıklanmayan araca dair bilgilerimiz şimdilik sınırlı. Gövde genelinde kompozit malzeme kullanan Toyota, ön ve yan camları da bir yarış aracından bekleyeceğiniz üzere plastikten yapmış. Hafifletme çalışmaları kapsamında karbon fiber malzemeyi de ihmal etmeyen Japon marka, kabini de mümkün olduğu kadar soymuş.

Peki yol versiyonundan ne haber? Toyota yetkilileri, fuar kapsamında “normal” Supra ile ilgili çeşitli açıklamalar yaptı. Gelişim çalışmalarında birçok kez el ele gördüğümüz BMW Z4’ten çok farklı olacağı belirtilen Supra, buna rağmen teknik ortaklık sonucunda Bavyeralı markanın motoruyla Ocak 2019’da, Detroit Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak.

Saf bir spor otomobil karakterinde tasarlanacağının altı çizilen Supra’nın 50:50 ağırlık dağılımı ile geleceği  ve GT86’da alınan birçok geri bildirimin spor Coupe’ye uygulanacağı belirtildi. 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook