Toyota yeni bir B-SUV model üretecek

Toyota yeni bir B-SUV model üretecek - 0

Yaris temelli olacak otomobilde hibrit motor yer alacak.

Toyota SUV yatırımlarına devam ediyor. C-HR, RAV4 gibi modellerin başarısından sonra daha küçük bir SUV üretmek marka için oldukça mantıklı görünüyor.

Toyota’nın GA-B platformu üzerine şekillenecek araç temel olarak yeni Yaris modelini alacak. Ancak yapılan açıklamalar yeni modelin “sadece daha yüksek ve gövde eklentileri olan bir Yaris” olmayacağı şeklinde. Toyota bunun tamamen yeni ve kendi kişiliğine sahip bir model olacağını açıklıyor.

Şimdilik otomobilin adı, ne zaman tanıtılacağı ve ne kadar üretileceği gibi bilgiler belli değil ama 1.5 litrelik hibrit motora sahip olacağı söylendi. Bu motor bildiğiniz gibi Yaris’te de kullanılıyor. Herhangi bir benzinli motorla ilgili açıklama gelmedi.

Yeni B-SUV model gamında C-HR’dan aşağıda konumlandırılacak ve akıllı dört çeker sistemine sahip olacak. Ayrıca kabin genişliği için aks mesafesi Yaris’e göre uzatılacak. Model piyasaya çıktığında Peugeot 2008, Renault Captur ve Ford Puma gibi otomobillerle rekabete girecek. 

Otomobilin üretimi Toyota’nın Fransa’daki fabrikalarında yapılacakken üretimin ne zaman başlayacağı da henüz belli değil.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook