VW, yeni Golf GTD’yi Cenevre’de tanıtacak

VW, yeni Golf GTD’yi Cenevre’de tanıtacak - 0

Sekizinci nesil Golf’ün versiyonları yavaş yavaş ortaya çıkıyor.  

Sekizinci nesil VW Golf’ün farklı versiyonları şekillenmeye başladı. VW, Mart ayındaki Cenevre Fuarı’nda Golf GTD’yi tanıtacak. İlk olarak 1982’de kullanılan bu isim sonrasındaki nesillerde de yer aldı, özellikle dizel motorun performans olarak kullanılmaya başlandığı 2000’li yılların ortalarında Avrupa’da adından çokca söz ettirdi.

Golf’te kullanılan en temiz dizel motor olarak lanse edilecek GTD’de 2.0 litrelik motor yer alacak. Önceki nesil GTD’nni 185 bg olduğunu düşündüğümüzde yeni modelin 200 bg’e yaklaşan bir güçte olacağını düşünebiliriz. Motorda AdBlue teknolojisi, çift enjektörler püskürtülen bir şekilde geliştirilmiş ve bu sayede motorun azot emisyon ciddi şekilde düşürülmüş. Her zamanki gibi önden çekişli olacak model 6 ileri manuel veya 7 ileri DSG şanzımanla alınabilecek.  

VW’nin yayınladığı görselde aracın ön tasarımı görülebiliyor. Özellikle gündüz LED’lerinin olduğu bölüm oldukça şık görünürken temiz çizgiler korunmuşken iki ön farı birbirine bağlayan LED far detayı sadece Golf’ün performanslı versiyonların yer alan bir tasarım öğesi.  

Yeni Golf GTD Cenevre’de tanıtıldığında tüm detaylarını sizlerle paylaşacağız. Bizi takipte kalın. 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook