Volkswagen Golf GTI da Cenevre’de tanıtılacak

Volkswagen Golf GTI da Cenevre’de tanıtılacak - 0

VW, geçen hafta teaser çizimini gösterdiği GTD versiyonun yanında Golf GTI modelini de Cenevre’de tanıtacak.

VW geçen hafta Golf’ün GTD versiyonunun çizimlerini göstermişti, şimdi de serinin en güçlü modeli olması beklenen GTI ortaya çıktı.

Marka tarafından sadece ön kısım çizimleri gösterilen GTI tasarım olarak GTD modelini andırıyor; iki taraftaki farlar LED çıtayla birleşirken, GTI modelinin en dikkat çeken noktalarından biri olan kırmızı şerit LED çıtanın üzerinde yer alıyor. Bu detay dizel versiyonda bulunmuyordu. Tamponun alt kısmında damalı bayrak desenine benzer sis farı tasarımı dikkat çekerken, hatırlarsanız bu tasarımın sadece performanslı modellere özgü olarak yapıldığı marka tarafından açıklanmıştı.

GTI da 2.0 litrelik turbo benzinli motor kullanılacak. EA888 kdolu bu motor geçen hafta tanıtılan Cupra Leon’da da yer alan ünitenin aynısı. Motor gücü olarak GTI mevcut modelden daha güçlü olacak çünkü GTE plug-in hibrit motor 245 bg’le geliyor, dolayısıyla GTI yaklaşık 270 bg güce sahip olabilir. Motorda hafif hibrit sistemi de yer alacak, bu emisyon için oldukça önemli.

GTI’da önde MacPherson arkada çok noktadan bağlantılı süspansiyon sistemi yer alacak ve güç altı ileri manuel şanzımanla ön lastiklere aktarılacak. 7 ileri çift kavramalı şanzıman opsyion listesinde yer alacak. GTI’ın daha güçlü bir de TCR versiyonu geliştiriliyor. Bu modelde mekanik kilitli diferansiyel yer alırken gücün 300 bg civarında olması bekleniyor.

Yeni Golf GTI sadece beş kapılı olarak üretilecek ve bu VW tarafından onaylandı. Yani artık 3 kapılı GTI bantlardan inmeyecek. Bu kararın nedeni olarak iyi gitmeyen satışlar gösterilmedi ki üç kapılı versiyonun da oldukça iyi sattığı biliniyor. Cenevre Fuarı’nda neden böyle bir karar alındığı muhtemelen açıklanacaktır.

Yeni GTI tanıtıldığı zaman tüm detaylarını sizlerle paylaşacağız...

VW Golf GTI Mk7 test sürüşümüzü okumak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook