Yeni Megane RS Frankfurt’ta tanıtılacak

  • Yeni Megane RS Frankfurt’ta tanıtılacak - 1
  • Yeni Megane RS Frankfurt’ta tanıtılacak - 2
  • Yeni Megane RS Frankfurt’ta tanıtılacak - 3
  • Yeni Megane RS Frankfurt’ta tanıtılacak - 4
  • Yeni Megane RS Frankfurt’ta tanıtılacak - 5

Renault, en hızlı hatchback unvanını yeni Megane RS ile geri almak istiyor.

Son zamanlarda popüler olan önden çekişli rekoru ilk kez Renault Megane R26.R ile ortaya çıkmış, ardından Trophy 265 modeliyle devam etmişti. Ancak daha sonra Seat Leon Cupra, VW Golf GTI Clubsport S ve Honda Civic Type R gibi modeller Megane’ın rekorunu kırmışlar, Renault’yu tahtından etmişlerdi.

Fransız üreticinin bunlara kayıtsız kalmayacağını daha önceki haberlerimizde sizlere söylemiştik. İki gün önce duyurduğumuz, Monaco GP’si öncesi, Renault’nun F1’deki 40’ncı yılı etkinliklerinde tanıtılan yeni Megane RS bu rekoru geri almak için hazırlanıyor.

Etkinlikte otomobilin direksiyonun geçen Formula 1 pilotu Nico Hulkenberg araçla ilgili şunları söyledi: "Megane RS'i gelişim aşamasında kullanma fırsatım oldu ve şasisinin yetenekleri karşısında gerçekten şaşırdım. Renaultsport performans anlamında muhteşem bir iş çıkartmış. Bu otomobili Monaco caddelerinde kullanmak büyük bir keyif."

Yeni Megane RS’in dört çeker olma ihtimali üzerine konuşuluyordu ancak Renault, otomobilin önden çekişli olarak devam edeceğini söyledi. Bu da Fransız üreticinin Nürburgring’deki rekoru kırmak için denemelere başlayacağını gösteriyor. Şimdilik hangi motorun kullanılacağı net olmasa da 2.0 litrelik turbo bir ünitenin, 310 bg civarın bir güç üreteceğini söyleyebiliriz. Rakiplerin benzer güçlerde rekor kırdığını düşündüğümüzde Renault’nun daha az güçle otomobili piyasaya sunması pek de mantıklı olmayacaktır.

Güç ön lastiklere manuel ya da Megane RS’te ilk kez kullanılacak olan çift kavramalı EDC şanzımanla aktarılacak. Yeni RS’in, temelini aldığı Megane şasisi, eski Megane’a göre 25 mm alçak ve 28 mm uzun olduğu için bunun RS’e de büyük bir avantaj olarak geçeceğini düşünüyoruz. Ayrıca genişletilmiş iz açıklığı ve yeni süspansiyon yapısıyla otomobilin mekanik tutunma limitlerinde ciddi artış olması bekleniyor. Bir diğer yenilik de dört lastiğin de dönebilmesi. Bu özellik rakiplerde olmayan bir şey ve efektif şekilde kullanılabilirse Megane RS’e çok ciddi bir avantaj sağlayacaktır. Otomobilin 0-100 km/s hızlanmasının 5.5 saniye civarında olması bekleniyor.

Yeni Megane RS Eylül ayında düzenlenecek Frankfurt Fuarı’nda tanılacak ve 2018’de satışa sunulacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook