Aston Martin, Valhalla modelinde kullanacağı V6 motorunu tanıttı

  • Aston Martin, Valhalla modelinde kullanacağı V6 motorunu tanıttı - 1
  • Aston Martin, Valhalla modelinde kullanacağı V6 motorunu tanıttı - 2
  • Aston Martin, Valhalla modelinde kullanacağı V6 motorunu tanıttı - 3
  • Aston Martin, Valhalla modelinde kullanacağı V6 motorunu tanıttı - 4
  • Aston Martin, Valhalla modelinde kullanacağı V6 motorunu tanıttı - 5
  • Aston Martin, Valhalla modelinde kullanacağı V6 motorunu tanıttı - 6
  • Aston Martin, Valhalla modelinde kullanacağı V6 motorunu tanıttı - 7
  • Aston Martin, Valhalla modelinde kullanacağı V6 motorunu tanıttı - 8
  • Aston Martin, Valhalla modelinde kullanacağı V6 motorunu tanıttı - 9
  • Aston Martin, Valhalla modelinde kullanacağı V6 motorunu tanıttı - 10

Motorda yer alan hibrit sistemi markanın kendisi tarafından geliştiriliyor.

 

Aston Martin geçen yıl konsept olarak gösterdiği Valhalla modelinde V6 motor kullanacağı söylemiş ama bu motorun detaylarını paylaşmamıştı. Şimdiyse bu güç ünitesiyle ilgili detaylar basına açıklandı. 

Markanın kendisi tarafından geliştirilen güç ünitesi hibrit ve plug-in hibrit sistemlerine sahip. V6 silindir konfigürasyonunda olan motorun kod adı, markanın efsanevi mühendisi Tadek Marek’e gönderme yaparak TM01 olarak seçildi. 

Motor 3.0 litre hacminde ve turbo destekli bir V6 olacak. Tüm bu V6’lar hibrit desteğiyle gelecek ve hibrit sistemleri de Aston Martin’in kendisi tarafından üretilecek. Valhalla’nın üretime geçeceği 2022 yılında markanın en güçlü modeli olacağı da açıklanıyor. Bunun anlamı şu: Mevcut durumda Aston Martin’in en güçlü modeli DBS Superleggera’nın 725 bg’lik gücünden daha güçlü olacak. Tahminlerimiz Valhalla’nın yaklaşık 900 ila 1000 bg arasında bir güce sahip olması yönünde.

Motorda turbolar 'hot V' olacak şekilde yerleştirildi. Yani silindir sırasının ortasında yer alıyor. Bu yerleşim Aston Martin’in diğer yol otomobillerinde kullandığı Mercedes-AMG imzalı V8 motorda yer alan bir yerleşim olarak dikkat çekiyor. Bu yerleşimin avantajı turbo gecikmesinin olabildiğince az olması ve motorun önde ve ortada konumlandırma için mümkün olduğunda kompakt bir yapıda olması olarak özetlenebilir. Motorun boş ağırlığı için 200 kg’dan daha hafif verisi paylaşıldığını da belirtelim.

Arkada-ortada konumlandırılacak motorda kuru karter teknolojisi yer alıyor. Bu sistem ekstrem koşullarda motorun gerektiği gibi yağlanmasını sağlarken aynı zamanda ağırlık merkezinin de olabilecek en alçak şekilde olmasını sağlıyor. Tüm bunlarla birlikte güç ünitesinin Euro 7 emisyonlarına uyumlu olması bir diğer önemli ve kritik nokta.

Bu yenilikçi motor şimdilik Valhalla modelinde yer alacak ancak diğer modellerde de kullanılması söz konusu. Muhtemelen yeni Vanquish modelinde yer alacaktır diye düşünüyoruz ayrıca DBX’in hibrit versiyonunda da yer alması muhtemel görünüyor.  

Ortadan motorlu Valhalla’nın 2022’de piyasada olması bekleniyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook