BMW, M3 Touring’i hazırlıyor

BMW, M3 Touring’i hazırlıyor - 0

İlk M3 Touring 2022’de geliyor.

Uzun yıllardır beklenen M3 Touring modeli 2022’de üretilecek. BMW’nin bugüne kadar üretmekten uzak durduğu station gövdeli M3 yeni jenerasyonda üretilecek. Böylece BMW M, sonunda Audi RS4 Avant’a gerçek anlamda bir rakip üretmiş olacak. BMW M daha önce Touring olarak sadece M5 modelinde yer vermişti, bu da ikinci (1992-1995, E34) ve dördüncü (2006-2010, E60) jenerasyonlarında üretilmişti.

Otomobilin detayları şimdilik belli değil ama yeni M3 ve M4’te kullanılacak olan motor ve şanzıman Touring’de de yer alacaktır. S58 kodlu çift turbo destekli, yeni geliştirilen sıralı 6 silindirli motor standart versiyonda 480 bg güç üretiyor; Competition versiyonundaysa güç 510 bg. Touring’de Competition olup olmayacağı henüz belli değil. Aynı şekilde yeni M3 ve M4’te kesinleşen manuel şanzımanın Touring modelinde olacağı de netleşmedi. Bunun yanında 8 ileri M Steptronic şanzıman çok büyük ihtimalle otomobilde yer alacak.

BMW M3 Touring’in bagaj hacminin standart 3 Serisi Touring ile aynı olacağını açıklıyor. Bu da 500 litrelik hacmin M3 Touring kullanıcılarını beklediğinin bir göstergesi; bu hacim koltukların katlanmasıyla 1500 litreye kadar genişletilebiliyor. Dolayısıyla M3 kullanıcıları ilk kez bu kadar kullanışlı bir otomobile sahip olacaklar.

Aracın gösterilen görseli sadece arka çapraz açıdan çok az bilgi veriyor. Ancak görebildiğimiz kadarıyla otomobilde geleneksel M3 özellikleri olan geniş gövde ve dört egzoz çıkışı aynı şekilde yer alıyor.

Yeni M3 Touring Nürburgring’deki testlerini tamamladıktan sonra 2022’de piyasada olacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook