Hyundai, IONIQ alt markasını tanıttı

  • Hyundai, IONIQ alt markasını tanıttı - 1
  • Hyundai, IONIQ alt markasını tanıttı - 2
  • Hyundai, IONIQ alt markasını tanıttı - 3

İlk olarak elektrikli ve hibrit bir model olarak karşımıza çıkan IONIQ şimdi Hyundai’ın alt markası olarak yapılandırıldı.

Markaların kendi iç yapılarında alt marka oluşturduklarını son yıllarda sıkça görüyoruz. BMWi, Mercedes EQ, Audi e-Tron, VW ID, Volvo’nun Polestar ve SEAT’ın Cupra markaları bunlara en iyi örnekler olarak gösterilebilir. Hyundai’de buna ilk olarak Hyundai N ile başlamış ve 2018 yılında IONIQ’i bir alt marka olarak konumlandırmayı planladıklarını açıklamıştı.

IONIQ aslında hepimizin bildiği gibi markanın ilk elektrikli ve hibrit modeli olarak karşımıza çıkmıştı. Şimdiyse elektrikli modellerin üretileceği bir alt marka olarak yapılandırıldı. Zaten Hyundai son dönemde elektrikli araçlara olan ilgisini gösterdiği konsept araçlarla ortaya koymuştu. IONIQ markası altında Hyundai “Progress for Humanity-İnsanlık için İlerleme” vizyonu doğrultusunda tamamen müşteri odaklı elektrikli araç deneyimleri üzerine yoğunlaşacak. IONIQ isim olarak Ion (lityum iyon batarya) ve Unique (benzersiz) kelimelerinin birleşmesinden oluşuyor.

Alt markanın model isimleri çift ve tek sayılı adlardan oluşacak; tek sayılı isimler SUV’leri çift sayılı isimlerse sedan ve diğer gövde tiplerini ifade edecek. Bunlara iyi bir örnek olarak geçtiğimiz yıl tanıtılan 45 konseptini gösterebiliriz.

Markanın üreteceği tüm modeller Hyundai’ın elektrikli araçlar için geliştirdiği Electric Global Modular Platform (E-GMP) üzerine şekillenecek. Bu platform hızlı şarj ve mümkün olan en iyi menzili sunabilmek için özel olarak tasarlandı. Ayrıca araçların iç mekanını “akıllı yaşam alanları” olarak tasarlanabilmesi için fazlasıyla modüler ve ayarlanabilir koltuk yapıları, kablosuz bağlantı seçenekleri ve diğer modellerde olmayan çekmece tarzında torpido gözü gibi akıllı tasarımları barındıracak.

Markanın ilk üreteceği model IONIQ 5 isimli kompakt CUV modeli olacak. Bu model 2021’de tanıtılacak ve geçen yılki 45 konsepti üzerine şekillenecek. Ardından 2022’de IONIQ 6 adı verilen sedan model tanıtılacak, 2024’ün ilk aylarındaysa IONIQ 7 isimli büyük SUV model yollarda olacak.

Hyundai’ın Strategy 2025 vizyonu dünyanın en büyük üçüncü çevreci otomobil üreticisi olma yolundaki hedefini temsil ediyor. Buna göre Hyundai 2025 yılının sonuna kadar 16 adet yeni elektrikli araç tanıtacak ve toplamda yıllık 560.000 elektrikli araç (buna hidrojen yakıt hücreli araçlar da dahil) bu konuda otorite sahibi olacak.

Hyundai Ioniq Test Sürüşü için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook