Skoda Enyaq'ın tasarım skeçleri gösterildi

  • Skoda Enyaq'ın tasarım skeçleri gösterildi  - 1
  • Skoda Enyaq'ın tasarım skeçleri gösterildi  - 2
  • Skoda Enyaq'ın tasarım skeçleri gösterildi  - 3
  • Skoda Enyaq'ın tasarım skeçleri gösterildi  - 4

Markanın ilk elektrikli SUV modeli Enyaq 1 Eylül’de tanıtılacak.

Skoda ilk elektrikli SUV modeli Enyaq’ın tanıtımına hazırlanıyor. Daha önce kamuflajlı fotoğraflarının paylaşıldığı otomobilin bu defa çizimleri gösterildi.

2021’de satışa sunulması planlanan otomobil VW’nin elektrikli araçlar için geliştirdiği platformu MEB üzerine geliştirilen ilk Skoda modeli olacak. Bu platform VW ID.3, ID.4 ve Cupra Tavascan gibi modellerde de kullanılmıştı.

Skeçlerden gördüğümüz kadarıyla Enyaq iV Skoda’nın diğer SUV modellerine benzerlik gösteriyor. Önde geniş ızgara (elektrikli araç olduğu için kapatılmış durumda), uzun ve keskin hatlar, arkada farklı çizgilerle oluşturulan dinamik duruş aracın göze çarpmasını sağlıyor. Ayrıca burada model ismi yerne Skoda yazısının da yer aldığını görebiliyoruz. Enyaq’ın diğer Skoda SUV’lerine göre biraz daha coupe tarzını benimsediğini bu çizimlerden anlayabiliyoruz. Alçalan tavan çizgisi arka kapılardaki cam çizgisinin görece önlere göre yüksek olması bu tasarım çizgisinin özellikleri.

Aracın kabini yeni Octavia’yı andırıyor. Burada dijital göstergeler kullanılmışken iki kollu direksiyon yine Octavia modelinden alınmış. Orta kısımda 13 inç genişliğindeki ekran göze çarparken piyano siyahı butonlar, vites seçim düğmesi ve head-up display çizimden seçebildiğimiz detaylar arasında.

Diğer markaların elektrikli araçlarında gördüğümüz gibi Enyaq modelinde de kabinde geri dönüşümlü materyallere yer verildiği bilgisi skoda tarafından paylaşıldı. Yeni Audi A3’teki gibi geri dönüştürülmüş pet şişelerden oluşturulan koltuk kumaşları, zeytin ağaçlarından elde edilen ekstraktlarla yapılan tabaklama işlemi bunlardan bazıları.

Araçta kullanılacak motor ve batarya bilgisi daha önce kamuflajlı fotoğrafların yer aldığı haberimizde paylaşmıştık. Enyaq’ta üç farklı batarya kapasitesi bulunacak: Bu modelde elektrik motoru arkada yer alıyor ve arka lastiklere güç iletiyor. 150 bg’lik giriş seviyesi versiyonda menzil 340 km (WLTP) olarak veriliyor.

Bir üst seviyeye çıkıldığında batarya kapasitesi 62 kWh’a çıkıyor (net 58 kWh), menzilse 390 km’ye (WLTP) yükseliyor. Bu model de yine arkadan motorlu ve arkadan çekişli bir yapı sunuyor.

En üst seviyedeki versiyonda 82 kWh kapasiteli (net 77 kWh) batarya yer alıyor. Bu batarya üç versiyonda kullanılıyor: Enyaq 80, 80X ve vRS. 80 modeli arkadan çekiş, tek elektrik motoru, 201 bg güç ve 500 km menzille gelirken 80X ve vRS modellerinde ikinci motorla birlikte dört çeker sistemi geliyor. Söz konusu bu son iki model sırasıyla 262 bg ve 302 bg güç üretiyorlar. Her ikisi de menzil olarak 460 km sunarken dört çeker sistemi ve ön lastiklere güç veren ikinci elektrik motoruna sahipler. vRS versiyonunda 0-100 km/s hızlanma 6.2 saniye sürüyor ve maksimum hız 180 km/s.

Otomobilde üç farklı şarj imkanı bulunuyor. Standart 230 volt prizden de şarj (2.3 kW, AC) edilebilen araç11 kW (AC) kapasiteli wallbox ile 6 ila 8 saat arasında şarj olabiliyor. DC olaraksa 125 kW’a kadar hızlı şarj imkanı da yer alıyor. DC altyapısında batarya kapasitesinin yüzde 80’i 40 dakikada dolabiliyor.

2021’de satışa sunulacak otomobil gelecek ay resmi olarak tanıtılacak.



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook