Mercedes EQ 2022’ye kadar altı elektrikli araç üretecek

  • Mercedes EQ 2022’ye kadar altı elektrikli araç üretecek - 1
  • Mercedes EQ 2022’ye kadar altı elektrikli araç üretecek - 2
  • Mercedes EQ 2022’ye kadar altı elektrikli araç üretecek - 3
  • Mercedes EQ 2022’ye kadar altı elektrikli araç üretecek - 4
  • Mercedes EQ 2022’ye kadar altı elektrikli araç üretecek - 5
  • Mercedes EQ 2022’ye kadar altı elektrikli araç üretecek - 6
  • Mercedes EQ 2022’ye kadar altı elektrikli araç üretecek - 7
  • Mercedes EQ 2022’ye kadar altı elektrikli araç üretecek - 8
  • Mercedes EQ 2022’ye kadar altı elektrikli araç üretecek - 9
  • Mercedes EQ 2022’ye kadar altı elektrikli araç üretecek - 10

Alman üretici bu modellerin birçoğunu daha önce açıklamış olsa da net tarihler ilk kez paylaşıldı.

Mercedes’in elektrikli araç üretimi için oluşturduğu alt markası EQ, ilk modelini 2018 yılında EQC ile tanıtmıştı. Alman üretici EQ ile ilgili planlarını zaman zaman paylaşmış olsa da EQC’nin ardından üreteceği modellerin tarihlerini ilk kez net olarak belirtti ve planlarını açıkladı.

2022’ye kadar üretime geçecek olan altı modelle ilgili planla şu şekilde: İlk olarak GLA modelini temel alan EQA üretilecek. Bu model 20 Ocak 2021 tarihinde tanıtılacak Mercedes’in Almanya’daki Rastatt ile Çin’deki Pekin fabrikalarında üretilecek. Model Mercedes’in ilk elektrikli kompakt modeli olacak.

EQA modelinin ardından üretilecek EQB markanın ikinci kompakt elektrikli otomobili olacak. Bu model Macaristan ve Çin fabrikalarında bantlardan inecek. EQB, Çin pazarı için, Alman-Çin ortak projesi BBAC ile geliştirilen bir model ama tüm dünya pazarında da çeşitli ülkelerde satılması planlanıyor.

Ardından S Sınıfı boyutlarında, EQS adı verilen sedan modelin tanıtımı yapılacak. 2021’in ilk yarısında üretimi başlayacak olan bu model Sindelfingen fabrikalarında üretilecek. Otomobil yeni S Sınıfı’nın elektrikli versiyonu olarak geliştirildi. Modelde tamamen yeni bir platform üzerine kullanılacak. Bu platform Mercedes’in elektrikli üst sınıf modelleri için özel olarak geliştirildi ve ilk kez EQS modelinde yer alacak.

Gelecek yıl üretilecek en son model ise EQE olacak. Adından da anlaşılacağı gibi E Sınıfı üzerine şekillenen otomobil sedan olarak geliştirildi. EQE de Bremen, Almanya ve Pekin, Çin fabrikalarında bantlardan inecek.

2022’de planlanan modellerse EQE SUV ve EQS SUV olarak adlandırılan ve sedan modellerin daha yüksek SUV versiyonları olarak tasarlanan otomobiller olacak. Bu iki SUV Amerika’daki Tuscaloosa fabrikasında üretilecek. Mercedes bunların dışında EQV adını verdiği elektrikli bir van modelinin de üretimine 2022’de başlayacak ve böylece yıl içerisinde tam 8 model elektrikli model üretmiş olacak.

Marka 2025 yılına kadar toplam 25 adet PHEV (kabloyla şarj edilebilen model) üretimi de gerçekleştirecek. Aynı zamana Almanya, Polonya, ABD, Çin ve Tayland’da batarya üretimi başlayacak.

Mercedes bu planla birlikte hemen hemen her sınıfta bir elektrikli modele sahip olacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook