Hyundai Ioniq makyajlandı

Hyundai Ioniq makyajlandı - 0

Güney Koreli üretici hibrit modeli Ioniq’i makyajladı. Teknik detaylar henüz netleşmedi.

 

Tek bir platformda hem elektrikli, hem hibrit hem de kablolu hibrit yerleşimlerini sunan tek otomobil olan Hyundai Ioniq makyajlandı. Şimdilik sadece tasarım ve kabin detayları verilen otomobilin hibrit modellerinde güncelleme yapılırken elektrikli versiyon ilerleyen zamanlarda tanıtılacak.

2016’daki lansmanından itibaren globalde 60.000 adetlik satş rakamına ulaşan Ioniq bugüne kadar başarılı bir grafik çizdi ve markanın gelecekteki mobilite vizyonunu temsil eden model oldu.

Makyajda Ioniq’in ön ızgarası ve tamponunda değişim görüyoruz. Izgara daha çok krom kaplama ile öne çıkarken hem önde hem arkada tamamen LED farlar ilk kez Ioniq modelinde kullanılmaya başlanıyor. Arka tampon da elden geçirilirken üç yeni gövde rengi de otomobilde kullanılmaya başlandı: Fluidic Metal, Elecktric Shadow ve Liquid Sand.

Otomobilin kabininde de değişimler mevcut. Öncelikle bir Hyundai modelinde ilk kez kullanılan 10.25 inçlik Infotaintment (Audio Video Navigation Screen) ekranı göze çarpıyor. Opsiyon olarak sunulacak olan bu ekranda onlien güncellemeler yapılabilirken Apple CarPlay, Android Auto ve Hyundai LIVE Services hizmetleri kullanılabiliyor. Bununla birlikte ön konsol tasarımı tamamen yenilenirken kontrol kumandalarının bulunduğu bölüm elden geçirilmiş ve daha şık bir tasarıma sahip.

Ioniq’de Hyundai SmartSense teknolojilerinin büyük bir kısmı standart olarak sunulmaya başlandı: Ön çarpışma engelleme sistemi, şerit takip sistemi ve sürücü dikkat uyarısı bunlardan bazıları. Ayrıca dünyada ilk kez Ioniq’de kullanılmaya başlanan “Green-Zone Drive Mode” (GDM) önceden tanımlanan “yeşil alanlara” gelindiğinde elektrik motorundan daha fazla güç çekerek sıfır emisyonla sürüş sağlıyor ve tüm bunlar otomatikman yapılıyor. Ayrıca otomobil tıpkı KONA EV’deki gibi tek pedalla kullanıma izin veriyor. Sürücü ayağını gazdan çektiğinde bataryalar daha fazla doluyor, böylece verimlilik artıyor. Makyajlı modelde sürüş modlarına Eco+ da eklenerek daha uzun elektrikli kullanım amaçlanıyor.

Hibrit modellerin teknik özellikleri henüz yayınlanmadı ama muhtemelen 1.6 litrelik içten yanmalı motorda değişim yokken batarya kapasitesi (mevcut modelde 1.56 kWh) artabilir veya elektrik motorunun gücü biraz daha fazla olabilir. Mevcut model toplam 141 bg güç üretirken bunun 105 bg’i benzinli motordan, 43.5 bg’i ise elektrik motorundan geliyordu. Plug-in hibrit modelin detaylarıysa henüz belli değil.

Öte yandan ileriki tarihlerde sunulacak olan tamamen elektrkli modelin teknik özellikleri basına sızdı. Güncel model 28 kWh batarya ile 280 km menzil sunarken makyajlı modelde batarya kapasitesi 38.2 kWh ile %37 oranında arttırıldı. Yeni modelin menziliyse 385 km olarak veriliyor. Bu verileri NEDC standartlarındayken Avrupa’da yürürlüğe giren WLTP’ye göre yaklaşık 270 (eski model 200 km) gibi bir değerden bahsediliyor.

Makyajlı Ioniq’in Avrupa satış tarihi yılın ikinci yarısı olarak görünüyor.

Hyundai Ioniq testimizi okumak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook