Skoda’nın yeni SUV modelinin adı Kamiq olacak

  • Skoda’nın yeni SUV modelinin adı Kamiq olacak - 1
  • Skoda’nın yeni SUV modelinin adı Kamiq olacak - 2
  • Skoda’nın yeni SUV modelinin adı Kamiq olacak - 3
  • Skoda’nın yeni SUV modelinin adı Kamiq olacak - 4

Markanın üçüncü SUV modeli Cenevre’de tanıtılacak.

Skoda’nın Kodiaq ve Karoq’tan sonraki üçüncü SUV modeli Kamiq adını taşıyacak. Bu ilginç isim Inuit dilinde (Eskimoların halkına verilen isim) ‘her türlü olaya mükemmel şekilde uyum sağlayan, adeta ikinci bir deri’ anlamına geliyor ve markanın SUV’lerinde kullandığı K ile başlayıp Q ile biten isim geleneğine mükemmel şekilde uyum sağlıyor. Bu arada marka aynı isimli bir SUV’yi Çin pazarında zaten satıyor ama o araç Rapid’in platformunun elden geçirilmiş halini kullanıyor.

Şimdilik gösterilen tek fotoğrafta otomobilin ön yüzünden bir bölüm görüyoruz. Burada Hyundai KONA’daki gibi ayrık bir far tasarımı dikkat çekiyor, aslında marka buna benzer bir tasarımı daha önce Vision X adındaki konseptinde (aşağıdaki fotoğraf) göstermişti. Kamiq’in bu konsept üzerine inşa edileceği doğrulandı.

VW Group’un MQB platformu Kamiq’te kullanılacakken bu mimariyi daha önce VW T-Roc ve SEAT Arona modellerinde de gördük. Skoda’nın en küçük SUV’si olacak model B-SUV sınıfında yer alacak ve Nissan Juke, Renault Captur gibi modellerle rekabete girecek.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook