Hyundai parmak izi teknolojisini tanıttı

  • Hyundai parmak izi teknolojisini tanıttı - 1
  • Hyundai parmak izi teknolojisini tanıttı - 2
  • Hyundai parmak izi teknolojisini tanıttı - 3
  • Hyundai parmak izi teknolojisini tanıttı - 4
  • Hyundai parmak izi teknolojisini tanıttı - 5

Belirli pazarlarda sunulacak teknoloji ilk olarak yeni Santa Fe modelinde uygulanacak.

Yeni Santa Fe modelinin özellikle güvenlik konusunda birçok ilki barındırdığını biliyoruz. Arka yolcuları trafiğie karşı uyaran sistem bunlardan biriyken, yine arka koltukta çocukların kaldığını haber veren uyarı sistemi de dikkat çekiciydi. Şimdiyse kullanıcıların parmak izlerini tanıyan kilit sistemi modelde sunulmaya başlanacak.

Yıl içinde şimdilik belirli pazarlarda (Çin’de başlıyor, daha sonra yaygınlaşacak) sunulacak teknoloji parmak izi tanıyor. Kapı tutacağına yerleştirilen parmak izi sensörü, daha önceden tanımlanan parmak izini tanıdığında otomobilin kapı kilitlerini açıyor ve motorun çalışmasını sağlıyor.

Üstelik birden fazla kullanıcı parmak izini tanımlayabiliyor ve Hyundai’a göre yakın zamanda sistem sadece kapıları açmakla kalmayacak sürüş pozisyonunu ve aynaları ayarlayacak, havalandırmayı kişisel tercihlere göre ideal hale getirecek ve müzik seçimlerini yapacak.

Sistemin güvenliğiyse parmağın çeşitli bölgelerindeki elektrik akımlarının ölçülmesiyle sağlanıyor. Dolayısıyla eğer sistem doğru parmak izini okur ama elektrik akımı analiz edemezse kapıları açmıyor, motoru çalıştırmıyor. Koreli üretici sistemin güvenliğinin geleneksel anahtar sistemine göre beş kat güvenli (hata payı 50000’de bir) olduğunun altını çiziyor.

Bu yeni teknoloji yağmurlu, karlı ve güneşli havalarda kullanılabiliyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook