Hyundai’ın yeni Fuel Cell aracı Nexo tanıtıldı

  • Hyundai’ın yeni Fuel Cell aracı Nexo tanıtıldı - 1
  • Hyundai’ın yeni Fuel Cell aracı Nexo tanıtıldı - 2
  • Hyundai’ın yeni Fuel Cell aracı Nexo tanıtıldı - 3

Hyundai, teknolojik yakıt hücreli yeni amiral gemisi NEXO ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Las Vegas’taki CES Fuarı’nda tanıtılan otomobil bir depo hidrojen ile 800 km yol katedebiliyor.




Hyundai, Amerika Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) yeni teknolojilerini ve yeni Fuel Cell otomobilini tanıttı. NEXO olarak adlandırılan yeni otomobil, Hyundai’ın tarihindeki ikinci yakıt hücreli araç olarak dikkat çekiyor. Hyundai, aynı zamanda sürüş potansiyelini genişleten Gelişmiş Sürücü Destek Sistemlerini de (ADAS) CES Fuarı’nda tanıttı

Önceki jenerasyona (Tucson FCEV) göre daha hafif ve daha ferah bir kabine sahip olan NEXO, Hyundai'nin büyümekte olan eko-araç portföyünün en son üyesi ve otomotiv sektöründeki en çeşitli güç aktarma organı dizilimine sahip modellerden biri. Marka 2025 yılına kadar satışa sunacağı 18 çevre dostu araçla bu konudaki iddiasını gözler önüne serecek. Bu araçlar arasında yakıt hücresi dışında elektrikli, hibrit ve plug-in hibrit araçlar yer alacak.

Nexo yerini aldığı modele göre daha geniş batarya kapasitesi sunuyor. 40 kW'lık batarya ve maksimum 120 kW güç üreten motorla Nexo 0-100 km/s hızlanmasını 9.5 saniyede tamamlayabiliyor. Bu değer iX35 modelinde 12.5 saniyeydi.

NEXO, beğenilen Tucson FCEV’den daha gelişmiş ve çok daha teknolojik olmasıyla öne çıkıyor. Ayrıca, tahmini menzili 800 km olarak verilen NEXO, selefinden 169 km daha uzun mesafe kat edebiliyor.

Tucson FCEV’e göre daha hafif bir aktarma organına sahip olan NEXO, böylelikle yüzde 25 gibi daha etkili bir hızlanma performansı gösterebiliyor. Aynı zamanda çok verimli olan araç, yüzde 30 oranında daha uzun bir menzil sergiliyor ve sadece beş dakika içinde deposunu tamamen doldurabiliyor.

NEXO’nun hidrojen yakıt hücreli sistemindeki hareketli parçalar ve diğer bileşenler, motor bölmesinin içinde olup gürültüyü kabine çok fazla iletmiyor. Böylelikle son derece sessiz ve sakin bir kabine sahip olan araç, araç içindekilere oldukça konforlu bir sürüş keyfi yaşatıyor.

Otomobil Hyundai'ın mevcut platformlarında değil, tamamen yeni bir altyapı üzerine inşa edildi. Nexo şimdilik hidrojen altyapısının bulunduğu pazarlarda satılacak. Yakın zamanda bu altyapının bir çok farklı pazarda da yer alması için çalışmalar sürüyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook