Infıniti QX50 yenilikçi motoruyla geldi

Infıniti QX50 yenilikçi motoruyla geldi - 0

Gelecek hafta LA Fuarı’nda tanıtılacak otomobil yepyeni benzinli motoruyla dikkat çekiyor.

Infiniti’nin daha önce konsept olarak Detroit Fuarı’nda gösterdiği QX50 modeli gelecek hafta düzenlenecek LA Fuarı’nda tanıtılacak. Her ne kadar otomobilin resmi gösterimine bir hafta olsa da Infiniti aracın özelliklerini basınla paylaştı. Dünyanın ilk değişken sıkıştırma oranlı benzinli motoruna sahip otomobil içten yanmalı motorların geleceğini kurtaracak gibi görünüyor.

Gösterilen tek fotoğraftan bile otomobilin üretim versiyonun konsepti andırdığını anlayabiliyoruz. Markanın tüm modellerinde yer alan krom çerçeveli ızgara, marka logosu ve olabildiğince geriye çekilmiş farlar otomobile çok güçlü bir görünüm kazandırıyor. QX50, markanın ‘Güçlü Zarafet’ adını verdiği tasarım anlayışında geliştirilmiş ve insan vücudundan esinlenerek şekillendirilmiş bir otomobil.

QX50, Premium SUV sınıfında BMW X3, Mercedes GLC ve Audi Q5 gibi otomobillere rakip olacak bir otomobil. 4690 mm uzunluğundaki otomobil, 1900 mm genişliğinde ve 1680 mm yüksekliğinde.

Otomobilin henüz kabin fotoğrafı ve detaylarını görmesek de son derece kaliteli ve özel bir ambiyansın bizleri beklediğini söyleyebiliriz. Tamamen yeni platform, eski daha fazla yüksek mukavemetli çelik kullanımı sayesinde eski modele göre yüzde 23 daha rijit bir yapıda.

QX50’nin asıl ses getirecek özelliğiyse motoru. 2.0 litrelik, VC-turbo destekli benzinli motorda dünyada ilk kez değişken sıkıştırma oranlı bir yapı kullanılıyor. 5600 d/dak 268 bg güç ve 4400 d/dak’da 380 Nm’lik tork sunan bu güç ünitesi kendi segmentindeki en güçlü 4 silindirli motor unvanına sahip. Sıkıştırma oranıysa 8:1 ile 14:1 arasında değişkenlik gösteriyor, bu değişken yapı yüksek performans ile yüksek verimlilik arasında değişkenlik gösteriyor. Motor hacmi 8:1 sıkıştırmada 1997 cc’yken, 14:1 oranında 1970 cc olarak veriliyor.

Infiniti bu motorla QX50’nin 0-100 km/s hızlanmasını 6.3 saniyede gerçekleştirdiğini açıklarken motor standart sıkıştırmalı motorlara göre %35 yakıt ekonomisi sağlıyor. Bu sayede ortalama tüketim 8.7 lt/100 km civarında kalabiliyor.

Otomobilde XTronic CVT şanzıman yer alırken, şimdilik dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor, yakın zamanda önden çekişli modelin de satılacağı söylenenler arasında.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook