Makyajlı Hyundai i30 N’de çift kavramalı şanzıman sunuluyor

  • Makyajlı Hyundai i30 N’de çift kavramalı şanzıman sunuluyor - 1
  • Makyajlı Hyundai i30 N’de çift kavramalı şanzıman sunuluyor - 2
  • Makyajlı Hyundai i30 N’de çift kavramalı şanzıman sunuluyor - 3
  • Makyajlı Hyundai i30 N’de çift kavramalı şanzıman sunuluyor - 4
  • Makyajlı Hyundai i30 N’de çift kavramalı şanzıman sunuluyor - 5
  • Makyajlı Hyundai i30 N’de çift kavramalı şanzıman sunuluyor - 6
  • Makyajlı Hyundai i30 N’de çift kavramalı şanzıman sunuluyor - 7
  • Makyajlı Hyundai i30 N’de çift kavramalı şanzıman sunuluyor - 8
  • Makyajlı Hyundai i30 N’de çift kavramalı şanzıman sunuluyor - 9
  • Makyajlı Hyundai i30 N’de çift kavramalı şanzıman sunuluyor - 10
  • Makyajlı Hyundai i30 N’de çift kavramalı şanzıman sunuluyor - 11

Yeni 8 ileri vites kutusu sayesinde 0-100 km/s 5.9 saniye sürüyor.

Hyundai’ın makyajlanan i30 modelini geçtiğimiz haftalarda sizlerle paylaşmıştık. Şimdi de bu modelin performanslı versiyonu i30 N tanıtıldı. Tasarım olarak baz modeldeki güncellemelere sahip olan araçta daha fazla motor gücü, yeni 8 ileri çift kavramalı şanzıman ve yeni güvenlik, bağlantı teknolojileri yer alıyor.

2017’de Hyundai N’in ilk modeli olarak tanıtılan i30 N Avrupa pazarında büyük bir başarıya ulaştı ve bugüne kadar tam 25.000 adet satıldı. Ayrıca birçok önde gelen otomobil dergisi tarafından da Yılın Spor Otomobili ödülüne layık görüldü. Marka daha sonra N versiyonunu i30 Fastback N ve Veloster N modellerinde de kullandı.

Makyajlanan i30 N’de oldukça geniş ızgara dikkat çekiyor. Daha iyi motor soğutması için genişletilen ön ızgara N logosu barındırıyor ve yeni, V tasarımlı LED gündüz farlarıyla çok daha çekici duruyor. Ön tampon da tamamen yenilenirken burada aerodinamik kanatçıklar öne çıkıyor. Arka kısımda büyük kanat ve yere basma gücü üreten üçgen tasarımlı üçüncü fren lambası otomobilin en karakteristik özelliklerinden. Difüzör ve iki çıkışlı egzoz ise modelin gücünü ifade ediyor.

Modelde standart olarak 18 inç jantlar gelirken Performance Pack alındığında forged 19 inç jant stanadart olarak sunuluyor. Bu jantlar standart 19 inç jantlara göre tam 14.4 kg daha hafif olmasıyla dikkat çekiyor. Böylece performansa ve yol tutuşa katkı sağlıyor. Performance Pack’da Pirelli P-Zero lastikler sunulurken standart modelde Michelin pilot Super Sport lastiklere yer veriliyor.

Otomobilin kabininde de yenilikler mevcut. Alcantara koltuklar N Light Seats olarak adlandırılıyor ve standart koltuklara göre 2.2 kg hafif olmasıyla dikkat çekiyor. Entegre kafalıklar ve N logolarına sahip olan bu koltuklar modelde ilk kez kullanılıyor. Bunun dışında vites değiştirme uyarısı, metal pedallar, motor yağı sıcaklık göstergesi gibi yenilikler de kabinde yer alıyor.

2.0 litrelik turbo motor standart modelde 250 bg, Performance Pack’de ise 280 bg güç üretiyor. Eski model 275 bg üretiyordu, makyajla birlikte 5 bg’lik bir artış oldu. 6 ileri manuel veya ilk kez kullanılan 8 ileri çift kavramalı DCT şanzıman seçenekleri otomobilde kullanılıyor. Bir N modelinde ilk kez çift kavramalı şanzımanı yeni Veloster N’in modelinde görmüştük, i30 N de ikinci model oluyor. Bu şanzıman direksiyonun arkasındaki kulakçıklarla kontrol edilebiliyor ve üç farklı modla sürüş zevkini farklı bir noktaya koyuyor: N Grin Shift, N Power Shift ve N Track Sense Shift.

Performace Pack versiyonunda maksimum tork değeri de 39 Nm artarak 392 Nm’ye (1950-4600 d/dak) çıktı, standart modeldeyse tork artışı söz konusu değil: 353 Nm.

Her iki model de maksimum hız olarak 250 km/s’ye çıkabilirken Performance Pack 0-100 km/s hızlanmasını 5.9 saniyede tamamlıyor. Bu eski modele göre 0.3 saniyelik bir gelişim anlamına geliyor.

Otomobilin süspansiyon ve direksiyon sistemleri de elden geçirildi ve daha iyi sürüş karakterinin yanında daha iyi tutunma da sağlandı.

Makyajlı Hyundai i30 N’in Avrupa pazarı satışları gelecek ay başlayacak.


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook