Makyajlı Hyundai Kona Electric tanıtıldı

  • Makyajlı Hyundai Kona Electric tanıtıldı - 1
  • Makyajlı Hyundai Kona Electric tanıtıldı - 2
  • Makyajlı Hyundai Kona Electric tanıtıldı - 3
  • Makyajlı Hyundai Kona Electric tanıtıldı - 4
  • Makyajlı Hyundai Kona Electric tanıtıldı - 5
  • Makyajlı Hyundai Kona Electric tanıtıldı - 6
  • Makyajlı Hyundai Kona Electric tanıtıldı - 7
  • Makyajlı Hyundai Kona Electric tanıtıldı - 8
  • Makyajlı Hyundai Kona Electric tanıtıldı - 9
  • Makyajlı Hyundai Kona Electric tanıtıldı - 10
  • Makyajlı Hyundai Kona Electric tanıtıldı - 11
  • Makyajlı Hyundai Kona Electric tanıtıldı - 12
  • Makyajlı Hyundai Kona Electric tanıtıldı - 13
  • Makyajlı Hyundai Kona Electric tanıtıldı - 14
  • Makyajlı Hyundai Kona Electric tanıtıldı - 15
  • Makyajlı Hyundai Kona Electric tanıtıldı - 16
  • Makyajlı Hyundai Kona Electric tanıtıldı - 17

Standart modelden sonra elektrikli Kona da makyajlandı, altyapıda değişiklik yapılmadı.  

Eylül ayında lanse edilen makyajlı Hyundai Kona’dan sonra şimdi de otomobilin elektrikli versiyonu aynı işlemden geçirildi. Bu güncellemede daha çok tasarımsal değişimler ve yeni teknolojilere yer verilirken otomobilin elektrik motoru ve bataryalarında bir yenilik yapılmadı.  

Elektrikli Kona, tasarım olarak standart modeli baz alıyor. En büyük değişimse ön ızgarada yer alan şarj soketi ve modele özgü jant tasarımı oluyor. Ayrıca ön kısımda ızgara olmaması aracın elektrikli olduğunu gösteren detayların başında geliyor. Eski modelde de buna benzer tasarım değişimleri yer alıyordu, Hyundai yeni modelde benzer yaklaşımını devam ettiriyor. Standart modelde kullanılan yeni far tasarımı, gündüz LED’leri ve aracın etrafını saran plastik paneller aynı şekilde kullanılıyor. Ön ve arkada kullanılan krom çıtalar otomobili daha prestijli görünmesini sağlayan unsurlardan biri olarak görünüyor. Arkada yeni tampon tasarımı ve egzoz olmaması bu kısmın oldukça sade görünmesini sağlıyor.  

Otomobilin ön ve arka tamponlarının yeniden tasarlanması nedeniyle yeni elektrikli model eskisine göre 25 mm daha uzun bir yapıda: 4205 mm. Otomobilin genişliği 1800 mm, yüksekliğiyse 1570 mm uzunluğunda, aks mesafesi ise standart modeldeki gibi 2600 mm. Standart modellerde bagaj hacmi 374 litre olarak verilirken elektrikli modelde bu hacim 332 litreye iniyor. Bunun nedeni bataryaların aracın tabanında konumlandırılmış olması.

 

Batarya demişken yeni Kona Electric’de yine iki farklı batarya seçeneği sunuluyor. Eski modeldekiyle aynı bataryalar 39.2 kWh ve 64 kWh olmak üzere iki kapasitede alınabiliyor. Düşük menzilli versiyonda 136 bg gücünde motor kullanılıyor ve menzil 305 km (WLTP) olarak gösteriliyor. Yüksek menzilli versiyondaysa motor gücü 204 bg’e çıkıyor ve menzil 484 km’ye yükseliyor. Her iki modelde de maksimum tork kapasitesi aynı: 395 Nm.  

Düşük kapasiteli motor 0-100 km/s hızlanmasını 9.9 saniyede tamamlarken maksimum hızı 155 km, uzun menzildeyse bu veriler 7.9 sn ve 167 km/s’ye çıkıyor. Her iki modelde de shift-by-wire teknolojisi barındıran, tek ileri oranlı şanzıman yer alıyor. Shift-by-wire sistemi sayesinde kabinde vites topuzu ve bağlantısı yer almıyor, viste seçimleri düğme aracılığıyla yapılıyor. Ayrıca sistemin mekanik bağlantısı olmadığı için konsolun alt kısmında eşya koyma alanlarına yer verilebiliyor. 

Yeni Kona Electric hem AC hem de DC şarj olanakları sunuyor. Standart prizden otomobilin şarj süreleri standart versiyon için 17 saat, uzun menzil içinse 28 saat sürüyor. 7.2 kW Wallbox ile bu süreleri sırasıyla 6 saat ve 9 saat 15 dakikada gerçekleştirebiliyorsunuz. Wallbox’ı daha yüksek kapasiteli 10.5 kW olarak alırsanız 4 saat 20 dakika ve 6 saat 50 dakikada bataryaların tam kapasitede doldurabiliyorsunuz.  

Hızlı şarj altyapısı DC ise 50 kW şarj kapasitesiyle düşük menzilli versiyonu 48 dakikada, yüksek menzilli versiyonusa 64 dakikada %80 oranında doldurabiliyor. 100 kW şarj kapasitesine geçiş yapıldığında bu süreler her iki kapasite için 47 dakikada tamamlanıyor.  

Otomobilin kabininde artık 10.25 inç genişliğindeki dijital göstergeler standart olarak sunuluyor. Bu ekranda modele özgü olarak batarya şarj durumu, menzil ve anlık tüketim verileri görülebiliyor. Ayrıca yine 10.25 inç genişliğindeki bilgi eğlence ekranı da artık standart olarak sunuluyor ve içerisinde enregre navigasyon sistemi barındırıyor.  

Makyajlanan Hyundai Kona Electric modelinin Avrupa pazarındaki satışları 2021 yılının Mart ayında başlayacak. Modelin Nisan ayı gibi ülkemizde de satılması planlanıyor. 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook