Makyajlı Tucson’da dizel-otomatik geldi

  • Makyajlı Tucson’da dizel-otomatik geldi - 1
  • Makyajlı Tucson’da dizel-otomatik geldi - 2
  • Makyajlı Tucson’da dizel-otomatik geldi - 3
  • Makyajlı Tucson’da dizel-otomatik geldi - 4
  • Makyajlı Tucson’da dizel-otomatik geldi - 5
  • Makyajlı Tucson’da dizel-otomatik geldi - 6
  • Makyajlı Tucson’da dizel-otomatik geldi - 7
  • Makyajlı Tucson’da dizel-otomatik geldi - 8

Hyundai’ın en çok satan modelleri arasında olan Tucson hafif bir makyaj operasyonundan geçirildi. 136 bg’lik dizel motor Tucson’un en büyük eksiğini kapatacak gibi görünüyor.

Hyundai’ın en önemli SUV modellerinin başında olan Tucson, New York’ta tanıtıldı. Tasarım olarak küçük değişimlerin olduğu modelde ön kısımda gündüz LED’leri ve far tasarımı, ön tampon değişenler arasında. Ayrıca ızgara kısa süre önce tanıtılan Santa Fe modeline benzerlik gösterirken Tucson’a çok daha karizmatik bir hava katmış.

Makyajda yeni jant tasarımlarına da yer verilirken arka farlar, tampon ve egzoz susturucusu yenilenen unsurlar arasında.

Otomobilin kabinindeyse daha geniş kapsamlı değişimler görüyoruz. İlk göze çarpan 7 ve 8 inçlik dokunmatik ekranlar oluyor. Apple CarPlay ve Android Auto destekleyen bu infotaintment ekranını Ioniq ve i30 modellerinden de hatırlıyoruz. Kabinde havalandırma ızgaralarının tasarımı değiştirilirken kokpitte deri kaplama malzeme kullanıldığı göze çarpıyor.

Elbette Tucson’un en çok ses getirecek özelliği dizel motor-otomatik şanzıman kombinasyonu olacak. Bildiğiniz gibi mevcut Tucson sadece benzinli motorla ciddi satış başarıları elde etmişti, artık dizel motor da aileye dahil oluyor. Eski benzinli motorlar da aynı şekilde kullanılmaya devam ediyor.

1.6 litrelik atmosferik giriş seviyesi motor seçeneği 132 bg güç üretirken güncel modelden tanıdığımız turbo destekli 177 bg’lik ünite aynı şekilde kullanılmaya devam ediyor. Bu motor 6 ileri manuel ya da 7 ileri DCT şanzımanla alınabilirken standart olarak önden çekişli olan otomobili dört çeker olarak da tercih edebiliyorsunuz. Atmosferik motorsa sadece önden çekişli olarak geliyor.

1.6 litrelik dizel motorsa 115 ve 133 bg’lik iki seçeneğe sahip. Her iki motor da önden çekişli ve 6 ileri manuel şanzımanla alınabilirken güçlü seçenekte 7 ileri DCT ve dört çeker sistemi sunuluyor. Hyundai, diğer modellerinde de yer verdiği bu şanzımanı Tucson için elden geçirdiğini açıkladı.

Motor seçeneklerinin en üstündeyse 2.0 litrelik 186 bg gücünde bir dizel bulunuyor. Tüm motorlar Euro 6C emisyon standartlarını karşılıyor.

Makyajlı Tucson Temmuz ayında ülkemizde satışa sunulacak. Dizel otomatik versiyonun sınıfında bir bomba etkisi yaratmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Hyundai Tucson 1.6 T-GDi testi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook