Mercedes AMG GT’nin en güçlüsü: Black Edition

  • Mercedes AMG GT’nin en güçlüsü: Black Edition - 1
  • Mercedes AMG GT’nin en güçlüsü: Black Edition - 2
  • Mercedes AMG GT’nin en güçlüsü: Black Edition - 3
  • Mercedes AMG GT’nin en güçlüsü: Black Edition - 4
  • Mercedes AMG GT’nin en güçlüsü: Black Edition - 5
  • Mercedes AMG GT’nin en güçlüsü: Black Edition - 6
  • Mercedes AMG GT’nin en güçlüsü: Black Edition - 7
  • Mercedes AMG GT’nin en güçlüsü: Black Edition - 8
  • Mercedes AMG GT’nin en güçlüsü: Black Edition - 9
  • Mercedes AMG GT’nin en güçlüsü: Black Edition - 10
  • Mercedes AMG GT’nin en güçlüsü: Black Edition - 11
  • Mercedes AMG GT’nin en güçlüsü: Black Edition - 12
  • Mercedes AMG GT’nin en güçlüsü: Black Edition - 13

730 bg güç üreten otomobil aynı zamanda 4.0 litre V8’in de en güçlü versiyonuna sahip

Mercedes-AMG GT model ailesinin en güçlü versiyonu Black Edition tanıtıldı. Black Edition ismini uzun zamandır duymuyorduk; 2000’lik yıllarda SL modellerinde bu isim adından çok söz ettirmiş ve sınırlı sayıda üretilmişti. Şimdi, AMG GT’de yine kullanılmaya başlandı. 

Tüm Black Edition’lar gibi GT Black Edition da serinin en güçlü, dolayısıyla en hızlı versiyonu oluyor. Otomobilde 4.0 litrelik, çift turbo destekli V8 ünitenin (bu motor diğer GT’dekilerle aynı) 730 bg’lik bir versiyonu kullanılıyor. V8 ünite 800 Nm’lik devasa torkunu 2000-6000 d/dak arasında üretirken bu tork 8 ileri çift kavramalı AMG Speedshift şanzımanla arka lastiklere iletiliyor. Bu değer daha önceki en hızlı versiyon GT R Pro’dan tam 145 bg ve 100 Nm daha fazla. Otomobilin maksimum hızıysa 325 km/s olarak veriliyor. 0-100 km/s 3.2, 0-200 km/s hızlanmaysa 9.0 saniye sürüyor. 

Mercedes-AMG bu değerleri elde etmek için otomobilin motorunda ciddi modifikasyon yaptı. Motorda yarış araçlarındaki gibi flat-plane krank mili bulunuyor. Değiştirilen ateşleme sırası motorun daha rahat şekilde devirlenmesini sağlarken maksimum gücün de artmasına olanak veriyor. Bunların dışında yeni egzantrik mili, daha büyük turbolar, daha etkili intercooler ve geliştirilen egzoz sistemi sayesinde motor bu gücü çok daha rahat şekilde üretiyor. Şanzımanda yapılan geliştirmeler sayesinde vites geçişleri daha hızlı ve pürüzsüz hale gelirken Race Start fonksiyonu otomobile gerçek bir yarış aracı hissi veriyor. 

Black Series’de sadece motor gücü arttırılmadı, gövde ve altyapıda bolca kullanılan karbonfiber sayesinde boş ağırlık da ciddi oranda düşürüldü. Motor kaputu, tavan, bagaj kapağı, şanzıman tüneli, gövde bağlantıları, şaft, ön süspansiyon kolları gibi noktalar tamamen karbonfiberden üretildi. Ayrıca önde 19, arkada 20 inç forged jantlar, kabinde karbonfiber koltuklar gibi detaylar da ağırlığın azaltılmasında büyük rol oynuyor. Her ne kadar bu konuda ciddi çalışma yapılmış olsa da Mercedes AMG ağırlığın ne kadar azaldığıyla ilgili bir bilgi paylaşmadı. 

Otomobilin kabini yarış otomobillerini andırıyor. Dört noktalı emniyet kemerleri, yangın tüpü, karbonfiber koltuklar ve opsiyon listesinde yer alan, titanyum takla barı gibi detaylar sayesinde Black Series diğer GT modellerinden farklılaşmayı başarıyor. AMG modele özel olarak Michelin ile bir çalışma yaparak sert ve yumuşak hamurlu (Pilot Sport Cup 2) lastik ürettirdi ve sayede müşterilerin istedikleri hamuru kullanmalarını sağladı.  

Tasarım olaraksa önde daha büyük hava girişleri, iki kademeli manuel olarak ayarlanabilen karbonfiber splitter, karbonfiber motor kaputu ve iki parçalı arka spoyler sayesinde Black Series yol için üretilen GT4 pist aracı gibi duruyor. Bu agresif aerodinamik kitin 250 km/s hızda 400 kg yere basma gücü ürettiği açıklanıyor.

Mercedes AMG GT S testimizi okumayı unutmayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook