Yeni CLA ‘ucundan’ göründü

Yeni CLA ‘ucundan’ göründü - 0

Mercedes, yeni nesil CLA’nın ilk görselini paylaştı. Otomobil Ocak ayında CES Fuarı’nda gösterilecek.

İkinci nesil CLA, Ocak ayında düzenlenecek olan teknoloji fuarı CES’te tanıtılacak. Daha doğrusu Alman üretici fuarda MBUX sisteminin yeni fonksiyonlarını gösterirken CLA’yı da yanında tanıtacak.

Yukarıda gördüğünüz görsel otomobilin tasarımını ‘ucundan azıcık’ gösteren ilk görsel. Hem buradan hem de çeşitli kaynaklarda gördüğümüz casus fotoğraflardan yola çıkarak yeni CLA’nın eskisine göre daha fazla coupe görüntüsü verdiğini söyleyebiliriz. Arkada alçalan tavan artık daha dramatik bir çizgideyken bunun CLS modeline benzediğini görebiliyoruz.

Otomobilin motor seçenekleri gibi detaylar elbette belli değil ama yeni A Serisi, A Serisi Sedan gibi önden çekişli modellerde kullanılan motorları bekleyebiliriz. Yani 1.3 litrelik Renault imzalı turbo benzinli ve 1.5 litrelik 116 bg’lik dizeller kesin gibi. Bunların dışında mild hibrit bir motor seçeneği de kullanıcılara sunulacak.

Yeni CLA’nın kabini de diğer modellerdekine benzer bir tasarımla gelecek. İki ayrı ekran ve MBUX, yapay zeka altyapılı sistem CLA’da kullanılacak. Ayrıca sanal gerçeklik barındıran navigasyon sistemi de bir diğer yenilik.

Otomobil model konumlandırması olarak A Serisi Sedan’ın üzerinde yer aldığı için söz konusu modelin 4549 mm’lik uzunluğundan daha büyük bir yapıda olacak.

Yeni CLA’nın satışına 2019’da başlanacak.

Mercedes CLA testimizi okumayı unutmayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook