Toyota 2021’de tanıtacağı elektrikli SUV modelinin ilk ipucunu verdi

  • Toyota 2021’de tanıtacağı elektrikli SUV modelinin ilk ipucunu verdi - 1
  • Toyota 2021’de tanıtacağı elektrikli SUV modelinin ilk ipucunu verdi - 2
  • Toyota 2021’de tanıtacağı elektrikli SUV modelinin ilk ipucunu verdi - 3

Japon üreticinin ilk elektrikli aracı gelecek yıl gösterilecek ve yeni platform üzerine geliştirilecek.

Toyota bugün 2021’de piyasaya çıkartacağı elektrikli SUV modelinin ilk paylaşımını yaptı. Şimdilik adı belli olmayan otomobil yeni, elektrikli otomobiller için geliştirilen platform üzerine inşa edilecek.

Modelin adı henüz belli olmasa da boyutlar olarak RAV4’e yakın olması bekleniyor. Toyota otomobilin özellikle Avrupa pazarı için geliştirildiğini duyururken, aracın üretimi Japonya’da gerçekleştirilecek.

Model, Toyota’nın Subaru ile birlikte geliştirdiği yeni elektrikli araç platformu üzerine inşa edilecek. Toyota e-TNGA adı verilen bu platform üzerine 6 model üretecek ve bu ilki olacak. Bu yeni altyapı farklı uzunluk ve aks mesafesi kullanımlarına imkan verecek şekilde tasarlanırken önden çekiş, arkadan çekiş veya dört tekerlekten çekişli yerleşimlere imkan verecek. Böylece bu platform üzerine yükselen otomobillerde farklı batarya kapasitesi, menzil, çekiş ve motor güçleri sunulabilecek.

Platformun üzerine Suzuki ile ortak geliştirilen bir crossover, daha büyük bir SUV, bir sedan ve bir MPV model üretilecek. Ayrıca gelecek yıl yollarda olması beklenen elektrikli Proace ve Proace City van araçları da aynı platform üzerine şekillenecek. Toyota’nın planları 2025 yılında 5.5 milyon adet elektriklendirilmiş (tamamen elektrikli veya hibrit) otomobil satışı gerçekleştirebilmek. Bu SUV planın önemli adımlarından biri olacak gibi görünüyor...



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook