Yeni VW Golf R 320 bg ile en güçlü Golf modeli oldu

  • Yeni VW Golf R 320 bg ile en güçlü Golf modeli oldu - 1
  • Yeni VW Golf R 320 bg ile en güçlü Golf modeli oldu - 2
  • Yeni VW Golf R 320 bg ile en güçlü Golf modeli oldu - 3
  • Yeni VW Golf R 320 bg ile en güçlü Golf modeli oldu - 4
  • Yeni VW Golf R 320 bg ile en güçlü Golf modeli oldu - 5
  • Yeni VW Golf R 320 bg ile en güçlü Golf modeli oldu - 6
  • Yeni VW Golf R 320 bg ile en güçlü Golf modeli oldu - 7
  • Yeni VW Golf R 320 bg ile en güçlü Golf modeli oldu - 8

Bugüne kadar üretilen en güçlü ve hızlı Golf modeli 320 bg ve dört çeker sistemine sahip.  

Sekizinci nesil Golf’ün en güçlü versiyonu R tanıtıldı. 2009 yılından beri (2002’de tanıtılan R32 aslında modelin ilk adımlarıydı) R isminde üretilen otomobil her zamanki gibi dört çeker sistemiyle gelirken, eski modelde kullanılan 2.0 litrelik turbo motor yeni modelde hayatına devam ediyor. 

EA888 kodlu ünite yeni Golf R’da 320 bg güç ve 420 Nm tork üretiyor; bunlar GTi Clubsport'a göre 20 bg ve 20 Nm daha fazla olduğu anlamına geliyor. Otomobil bu değerlerle birlikte 0-100 km/s hızlanmasını sadece 4.7 saniyede tamamlarken bu veri eski modele göre 0.2 saniye daha hızlı. Maksimum hız 250 km/s olarak verilirken opsiyon olarak alınabilen R Performance paketiyle birlikte maksimum hızı 270 km/s’ye yükseltebiliyorsunuz. Bu özel paketin içerisinde ayrıca arkada daha büyük bir spoyler ve 19 inç jantlar standart olarak geliyor. Yeni Golf R’da yine Akrapovic titanyum egzoz sistemi alınabiliyor. Bu sistem standart egzoza göre 7 kg daha hafif bir yapıdayken içerisindeki valfler sayesinde sürücünün ses miktarını ayarlamasını sağlıyor. 

Yeni Golf R’da motor gücü dışında yürüyen aksamda da ciddi şekilde gelişme mevcut. VW’nin odak noktası eski modelde eleştirilen noktaların üzerine giderek daha atik ve tepkili bir şasi üretmekti ve bu konuda ilk olarak Arteon ve Tiguan modellerinde kullanılan tork dağıtım altyapısına sahip olan dört çeker sistemini (4MOTION R-Performance Torque Vectoring) otomobile adapte ettiler. Sistem ilk kez arka lastikler arasında da gücü dağıtıyor, eski modellerde güç sadece ön ve arka aks arasında dağıtılıyordu. Yenilenen altyapı sayesinde gerektiği zaman ön ve arka aksa %100 oranında güç aktarılabiliyor. Yeni modelde Drift modu da otomobile eklenen özellikler arasında yer alıyor. 

Ön süspansiyonda kamber açısı 1.3 derece arttırılırken viraj demir ve yaylar %10 oranında daha sert hale getirildi. Daha tepkili bir hissiyat için direksiyon yazılımı elden geçirildi ve frenlerden 1.2 kg ağırlık azaltıldı. Ön süspansiyonda ayrıca 3 kg hafifleme elde edildi ve fren diskleri 17 mm daha geniş hale getirildi. Bu sayede otomobilin ön kısmı hafifledi ve çok daha tepkili bir ön tutunma ortaya çıktı. 

Golf R’da geçtiğimiz günlerde tanıtılan Golf GTi Clubsport modelinde ilk kez gördüğümüz, Nürburgring için özel hazırlanan ‘Special’ sürücü profili yer alıyor. Bu modda tüm ayarlar efsanevi pist için hazırlanmışken otomobilin eski modele göre 19 saniye daha hızlı bir attığı ve 7:51 elde ettiği açıklanıyor. Şimdilik VW tarafından bu tur hakkında daha fazla detay paylaşılmadı veya video görüntüleri yayınlanmadı ama yakın zamanda ortaya çıkacaktır diye düşünmeden edemiyoruz. 

Otomobilin tasarımında her zaman olduğu gibi yine modele ait özel tasarımlar görüyoruz. Gövde yüksekliği standart modellere göre 20 mm daha alçak bir yapıdayken önde motorsporlarından esilenerek tasarlanmış splitter, arkada siyah renkli difüzör, dört çıkışlı egzozlar yer alırken jant tasarımları da yine modele özgü geliştirilmiş. Bunların yanında mavi renkli fren kaliperleri ve ön ızgaranın etrafındaki mavi vurgular R modelinin tasarım özellikleri arasında yer alıyor. 

Kabinde yine benzer özelliklere yer veriliyor. Mavi vurgulu spor koltuklar, özel direksiyon tasarımı, paslanmaz çelik pedallar ve özel R göstergeleri bunlardan bazıları.

Gold R şimdilik Golf ailesinin en güçlü üyesi unvanını elde etti ama yakın zamanda Mercedes A45 AMG modeline rakip olacak, 400 bg güç üreten bir R Plus versiyonun da geliştirilmesi söz konusu. VW bu konuda ağzı sıkı davransa da AMG’ye rakip bir model üretmek istediklerini biliyoruz...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook