VW, yeni Golf’ün çizimlerini paylaştı

  • VW, yeni Golf’ün çizimlerini paylaştı - 1
  • VW, yeni Golf’ün çizimlerini paylaştı - 2
  • VW, yeni Golf’ün çizimlerini paylaştı - 3
  • VW, yeni Golf’ün çizimlerini paylaştı - 4

Sekizinci nesil Golf 24 Ekim’de tanıtılacak.

Daha önce sizlerle kamuflajlı fotoğraflarını paylaştığımız yeni Golf 24 Ekim tarihinde tanıtılacak. VW, tanıtımdan önce otomobilin dış ve iç tasarım çizimlerini paylaştı.

Yeni Golf’ün zaten tasarım olarak büyük bir değişim içermeyeceğini söylemiştik, ki buradaki çizimlerden de bunu anlayabiliyoruz. Skeçlerden gördüğümüz kadarıyla güncel modele göre en büyük değişim ince, tamamen LED’lerden oluşan far tasarımında olacak. Bununla birlikte elbette ön tampon ve ızgara tasarımı da tamamen yeni baştan tasarlanmış. VW, yeni Golf’ün bugüne kadarki en dinamik görünen Golf olacağını açıklıyor, ki bu iyiye işaret.

Kabin çizimlerine baktığımızda Alman markanın en büyük çalışmasının iç mekanda olduğunu görebiliyoruz. Görsellerle birlikte yapılan basın açıklamasında otomobilin kabininde yeni malzemeler, dokular ve çok daha gelişmiş teknolojik yenilikler yer alacak. ‘Yeni dijital kokpit’ olarak adlandırılan, kişiselleştirilebilir göstergelerin sınıfında ‘trend setter’ olacağı öngörülüyor. Görselleri yakından incelediğimizde kokpitte az sayıda buton ve kontrol görüyoruz. Bu demek oluyor ki neredeyse tüm bu düğmeler Infotaintment ekranı içerisinde konumlandırılmış. Yani hiç olmadığı kadar dijital bir Golf kabini yeni otomobille birlikte tanıtılacak.

Otomobilin teknik özellikleri veya motor seçenekleri hakkında bir bilgilendirme yapılmadı ama kulağımız gelen detaylar 48 volt altyapısının modelde yer alacağı şeklinde. Bunun yanında tanıtımla birlikte iki tane plug-in hibrit versiyon seçenekler arasında yer alacak. GTE olarak adlandırılan hibritlerden biri performans odaklı olacak. Bu modelin 245 bg gücünde olacağı neredeyse kesinken diğer, daha güçsüz hibrit için 205 bg gibi bir söylenti var.

VW, elektrikli Golf üretimini bitiriyor çünkü artık bildiğiniz gibi markanın elektrikli modellerini ID.3 temsil ediyor. Yeni modelle birlikte markanın yeni logosu da ilk kez kullanılacakken sekizinci nesil Golf’te yeni nesil MQB platformunun kullanılması sayesinde ağırlık en az 50 kg hafifleyecek.

Yeni jenerasyon Golf 24 Ekim’de tanıtılacak. Modelin detayları belli olduğunda sizlerle paylaşacağız. Bizi takipte kalın...

2017 VW Golf 1.6 TDI test sürüşümüzü okumak için tıklayın.

2016 VW Golf GTi testimizi okumak için tıklayın.

2015 VW Golf TSI ACT test sürüşümüzü okumak için tıklayın.

2013 VW Golf 1.6 TDI testimizi okumak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook