Pist genleri taşıyan GTI: VW Golf GTI TCR Concept

  • Pist genleri taşıyan GTI: VW Golf GTI TCR Concept - 1
  • Pist genleri taşıyan GTI: VW Golf GTI TCR Concept - 2
  • Pist genleri taşıyan GTI: VW Golf GTI TCR Concept - 3
  • Pist genleri taşıyan GTI: VW Golf GTI TCR Concept - 4
  • Pist genleri taşıyan GTI: VW Golf GTI TCR Concept - 5
  • Pist genleri taşıyan GTI: VW Golf GTI TCR Concept - 6

Şimdilik bir konsept fakat bu çılgın GTI üretime geçebilir.

Volkswagen'in geleneksel Wörthersee GTI Buluşması, yepyeni bir Golf GTI'ın tanıtımına ev sahipliği yaptı.

9-12 Mayıs arası düzenlenen etkinlikte görücüye çıkan ve markanın TCR serisinde yarışan aracından izler taşıyan Golf GTI TCR konsepti, 263 km/s'lik maksimum hızı, 290 bg'lik gücü ve 370 Nm'lik torkuyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Dışarıdan bakıldığında ekstra iki radyatörle donatılan aracın ön tamponunda hava girişleri genişletilmiş. Kapı eşiklerinde yer alan marşpiyeler arkaya kadar uzanırken tasarımı değiştirilen difüzör, egzoz çıkışları, marşpiyel üzerinde TCR yazısı ve aracın profili boyunca uzanan GTI tarzı petek çıkartmalar değişiklikleri tamamlıyor.

Kabine geçtiğimizde mikrofiber ve kumaş karışımı spor koltukları görüyoruz. Bu eleman üzerindeki kırmızı döşemeye direksiyon simidi ve vites kolu üzerindeki kırmızı dikişler eşlik ediyor. Kapı eşiğinde ise kırmızı renkli aydınlatılan bir çıta var.

GTI ailesinin en güçlülerinden birisi olan Golf GTI TCR konsepti, 2.0 litrelik TSI motorundan ürettiği gücü ve 1,600 d/d itibarıyla sunulan maksimum torku 7 ileri, çift kavramalı DSG şanzıman ve limitli kaydırmalı diferansiyel vasıtasıyla ön tekerleklere iletiyor. Normalde maksimum hız 250 km/s ile sınırlı fakat elektronik limitör kaldırılında bu rakam 263 km/s'e ulaşıyor.

Standart olarak 18" çaplı dövme alüminyum alaşım jantlarla tasarlanan Golf GTI TCR konsepti, isteğe göre 19 inçlik elemanlarla alınabiliyor. Büyük alüminyum jantların arkasında ise delikli disklere ve özel kaliper/balata grubuna sahip fren sistemi yatıyor. 

Golf GTI TCR'a eklenebilen diğer özellikler arasında ise DCC isimli adaptif amortisör ve spor şasi ayarı da var.

Volkswagen Grubu'nda satış yönetim kurulu üyesi Jürgen Stackmann, GTI TCR Concept'in lansmanında aracın üretim bandına çıkabileceğinin sinyallerini verdi.

"Yarışlardan türetilen Golf GTI TCR Concept şimdilik sadece bir çalışma ancak 2018 bitmeden bu GTI vizyonumuzu gerçekleştirmek istiyoruz."

Şimdilik Stackmann'ın demeci haricinde herhangi bir bilgi yok fakat Golf GTI TCR, sınırlı sayıda da olsa üretime geçebilir.

Volkswagen Golf GTi testi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook