Yeni VW Golf GTI Clubsport 300 bg güç üretiyor

  • Yeni VW Golf GTI Clubsport 300 bg güç üretiyor - 1
  • Yeni VW Golf GTI Clubsport 300 bg güç üretiyor - 2
  • Yeni VW Golf GTI Clubsport 300 bg güç üretiyor - 3
  • Yeni VW Golf GTI Clubsport 300 bg güç üretiyor - 4
  • Yeni VW Golf GTI Clubsport 300 bg güç üretiyor - 5
  • Yeni VW Golf GTI Clubsport 300 bg güç üretiyor - 6
  • Yeni VW Golf GTI Clubsport 300 bg güç üretiyor - 7

Yeni GTI Clubsport bu defa sınırlı sayıda üretilmeyecek.

Henüz yeni Golf GTI’ın tanıtımının üzerinden birkaç ay geçmişken VW, bu defa GTI Clubsport modelini gösterdi. Eski modelde Nürburgring’de en hızlı önden çekişli otomobil rekorunu kıran Clubsport S versiyonu sadece 400 adet üretilmişti, yeni modelde böyle bir sınırlama yok. Kısacası istediğiniz zaman bir Golf GTI Clubsport sahibi olabilirsiniz.

VW’nin bilindik 2.0 litrelik turbo, 4 silindirli motorunu kullanan otomobil 300 bg güç üretiyor. Bu da standart GTI’dan tamm 55 bg daha güçlü olduğu anlamına gelirken maksimum tork da 400 Nm’ye (30 Nm daha fazla) çıkmış. Eski model gibi önden çekişli olarak üretilen Clubsport sadece 7 ileri DSG şanzımanla geliyor, manuel seçeneği sunulmuyor. 0-100 km/s hızlanma 6 saniyeden daha kısa sürerken maksimum hız elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmış durumda.

VW otomobilin sadece motorunda değil şasi özelliklerinde de ciddi çalışma yapmış. Yeni elektromekanik kilitli diferansiyel bunların başında gelirken direksiyon ve süspansiyon sistemi elden geçirilmiş. Ön süspansiyon daha agresif kamber ayarına sahip, frenler önde daha büyük ve daha hafif disklerle geliyor. Bunların yanında otomobilin gövdesi standart modele göre 10 mm daha alçak ayarlanmış.

Tasarım olarak modele özgü detaylar görüyoruz. Önde özel tasarımlı tampon dikkat çekerken, yeni tasarımlı jantlar, arka tampon, iki parçalı tavan spoyleri ve difüzör detayları sadece Clubsport modeline özel olarak tasarlandı.

Otomobil Eco, Comfort, Sport ve Individual modlarıyla gelirken mühendisler Nürburgring için özel ayarlanmış Special modunu araca eklediler. Bu modda kullanıldığında Clubsport Ring’de standart GTI’a göre tam 13 saniye daha hızlı tur atabiliyor.

Kabinde tamamen dijital göstergeler standart donanımda sunuluyor. Özel spor koltuklar, deri döşeme, Apple CarPlay, Android Auto gibi ekipmanlar Clubsport kullanıcıları için sunulan diğer donanımlar arasında.

VW Golf GTI Clubsport’un Avrupa satışları yıl sonunda başlayacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook