Hyundai Bayon yüzünü gösterdi

  • Hyundai Bayon yüzünü gösterdi - 1
  • Hyundai Bayon yüzünü gösterdi - 2
  • Hyundai Bayon yüzünü gösterdi - 3
  • Hyundai Bayon yüzünü gösterdi - 4

Türkiye’de üretilecek olan Hyundai’ın yeni B-SUV modeli Bayon’un ön tarafı kısmen gösterildi.

 

Daha önce teaser olarak gösterilen ve ismi açıklanan Bayon modelinin detayları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Bayon, yeni i20 modeli üzerine geliştirildi, dolayısıyla platformu ve motor seçenekleri de i20 ile benzer olacak. Otomobil, Hyundai model gamında KONA’nın altında konumlandırılacak ve fiyat olarak daha uygun olacak.

Bayon’un tasarım olarak Hyundai’ın yeni tasarım dili Sensuous Sportiness kimliğini koruyacak. Buradaki fotoğraflardan ön kısımda geniş bir ızgaranın konumlandığını anlayabiliyoruz. KONA’ya benzer ayrık far tasarımı Bayon’da da kendini gösterirken arka tarafta son dönem Hyundai modellerinde rasatladığımız boydan boya LED far yapısını görebiliyoruz. Burada bumerang şeklinde tasarlanan arka farlar da oldukça dikkat çekici bir yapıda.

Bayon’da i20’de yer alan 1.0 litrelik benzinli-hafif hibrit ve aynı ünitenin elektrik desteği olmayan versiyonu alınabilecek. Ayrıca atmosferik olarak da 1.2 lt 84 bg ve 1.4 lt’lik 100 bg gücündeki üniteler de muhtemelen otomobilde yer alacak. Dizel motor seçeneğiyse i20’de yer almadığı için çok büyük ihtimalle Bayon’da da olmayacak.

Bayon Hyundai'ın i10 ve i20'den sonra Türkiye'de ürettiği üçüncü model olacak.

Bayon’un Avrupa satışları yılın ilk yarısında başlayacak. Otomobil sonbahar aylarında Türkiye pazarına da giriş yapacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook