Yeni BMW 4 Serisi Coupe hazır gibi

  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe hazır gibi - 1
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe hazır gibi - 2
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe hazır gibi - 3
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe hazır gibi - 4
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe hazır gibi - 5
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe hazır gibi - 6
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe hazır gibi - 7
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe hazır gibi - 8
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe hazır gibi - 9
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe hazır gibi - 10
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe hazır gibi - 11

BMW’nin Coupe modeli Haziran ayında tanıtılacak.

BMW yeni 4 Serisi Coupe’yi gelecek ay tanıtacak. Daha önce konsept olarak tanıtılan otomobil bu defa resmi olarak kamuflajlı şekilde gösterildi. Güncel modelde 3 Serisi Coupe’nin yerini alan otomobil aynı şekilde coupe ve Convertible olarak üretilecek.

Alman üretici 4 Serisi’ni konsept olarak gösterdiğinde önde olabildiğince büyük böbrek ızgara tasarımı eleştiri konusu olmuştu ancak bu kamuflajlı fotoğraflardan anladığımız kadarıyla bu tasarıma üretime geçmeyecek. Bunun yerine 8 Serisi Coupe’yi andıran bir tasarım uygulandığını anlayabiliyoruz.

Klasik uzun burun kısa arka kısım oranlarına yer verilen otomobilde ilk kez köşeli egzoz tasarımı bulunuyor. çift çıkışlı egzoz fotoğraflardaki aracın performanslı 440i modeli olduğu gösteriyor. Ayrıca bir diğer yenilik de panaromik olarak tasarlanan cam tavan. Bu eski modelde bulunmuyordu, sadece küçük boylu standart cam tavan yer alıyordu.

Her zaman olduğu gibi yeni 4 Serisi de 3 Serisi üzerine geliştirilen bir otomobil. BMW’nin CLAR platformu her iki modelde de yer alırken 4 Serisi’nin yüksekliği sedan modele göre 57 mm daha alçak. Bu sayede ağırlık merkezi de 21 mm daha alçakta konumlandırılmış. BMW ağırlık merkezinin düşürülmesinin yanında ön lastiklerin kamber açısının arttırılması ve arkada 23 mm daha geniş iz açıklığıyla aracın dinamik olarak 3 Serisi’nden çok farklı olduğunun altını çiziyor.

4 Serisi’nde ilk kez modele özgü bir süspansiyon tasarımına yer veriliyor. Önde çift salıncaklı, arkada beş noktadan bağlantılı süspansiyon sistemine, ilk kez 3 Serisi’nde yer verilen lift-related amortisörler eşlik ediyor. Amortisörler model için farklı ayarlanmış ve daha sportif bir sürüş odaklı şekilde geliştirilmiş. Otomobilin şasisindeki eklemelerle daha rijit bir yapı elde edildiği de açıklanıyor.

Fotoğraflardaki otomobil M440i xDrive Coupe adını taşıyor. 3.0 litrelik, sıralı 6 silindirli çift turbo destekli benzinli motor M340i'de olduğu gibi 374 bg güç üretiyor. BMW bu yeni ünitede 48V hafif hibrit teknolojisine yer verdi. Bu sistem kayışla çalışan marş motoru ve 11 bg güç üreten elektrik motorundan oluşuyor.

8 ileri Steptronic Sport şanzıman gücü akıllı dört çeker sistemine aktarıyor. xDrive sisteminin yanısıra sağ ve sol aks arasındaki hız farkını ayarlayan elektrik motoru sayesinde diferansiyel kilidi efekti yaratan bir sistem de araçta yer alıyor.

Yeni 4 Serisi Coupe’nin Haziran ayında tanıtılması bekleniyor, Convertible ise 2021’de piyasada olacak. Araç tanıtıldığında diğer motor seçenekleri ve detaylı bilgilerini sizlerle paylaşacağız.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook