Yeni Fiesta’nın fiyatları belli oldu

  • Yeni Fiesta’nın fiyatları belli oldu - 1
  • Yeni Fiesta’nın fiyatları belli oldu - 2
  • Yeni Fiesta’nın fiyatları belli oldu - 3
  • Yeni Fiesta’nın fiyatları belli oldu - 4
  • Yeni Fiesta’nın fiyatları belli oldu - 5
  • Yeni Fiesta’nın fiyatları belli oldu - 6
  • Yeni Fiesta’nın fiyatları belli oldu - 7
  • Yeni Fiesta’nın fiyatları belli oldu - 8
  • Yeni Fiesta’nın fiyatları belli oldu - 9
  • Yeni Fiesta’nın fiyatları belli oldu - 10
  • Yeni Fiesta’nın fiyatları belli oldu - 11
  • Yeni Fiesta’nın fiyatları belli oldu - 12

Geçtiğimiz hafta yapılan lansmanla Türkiye’de satılmaya başlanan yeni Ford Fiesta 64.500 TL’den başlayan fiyatlarla pazara girdi.

Sizlerle daha önce tüm detaylarını paylaştığımız, Ford’un en önemli modellerinden biri olan yeni Fiesta Türkiye pazarında satışa sunuldu. Bildiğiniz gibi Ford, yeni Fiesta’da farklı zevkler için farklı gövde seçenekleri tanıtmıştı. Daha önceki Fiesta’lardan farklı olan bu stratejinin modelin popülerliğini arttırması bekleniyor.

Buna göre yeni Fiesta’da şıklığıyla öne çıkan Trend & Titanium (zengin donanım), lüks özellikleriyle göze çarpan Vignale (özel tasarım detayları, farklı 17 inç jantlar ve yarı deri koltuklar), sportif dokunuşlu ST-Line (özel ön ızgara, ön ve arka tampon, yan etekler ve marşpiyel tasarımları, kabinde spor koltuklar, alaşım pedallar ve spor direksiyon), crossover yapılı Active (Artırılmış sürüş yüksekliği, tavan çıtaları ve ilave kaplama içeren SUV esintili stil) ve safkan spor model ST (1.5 litre, 200 bg motor ve özel şasi ayarları) modelleri yer alıyor. Ülkemizde ilk etaptaysa Trend & Titanium modeli satılacakken hemen ardından ST-Line satışta olacak. Yılın son çeyreğindeyse Vignale kullanıcılarla buluşacakken, 2018’de crossover Active ve sportif ST modelleri Fiesta severleri bekliyor olacak.

Yeni Fiesta yerini aldığı modele göre daha iri bir otomobil. 71 mm (4040 mm) artan gövde uzunluğunun yanı sıra genişlik de 13 mm (1735 mm) artmış. Yeni Fiesta’nın aks aralığı 4 mm artarken iz genişliği önde 30 mm, arkadaysa 10 mm genişlemiş. Özellikle iz genişliği ve aks aralığının artması zaten iyi yol tutan Fiesta’nın bu konuda çok daha iyi bir noktaya geldiğini gösteriyor, zira Ford şasinin de eskisine göre %15 daha rijit olduğunun altını çiziyor. Elektronik tork dağılım sistemi sayesinde yeni Fiesta’nın yol tutuşunun yüzde 10 oranında arttırıldığı açıklanırken 100 km/s hızda yapılan frenlerde durma mesafesinde yüzde 8 iyileşme elde edilmiş.

Küçük sınıf modeller tanıtılırken genelde bu kadar sürüşle ilgili detaylara yer verilmez, Ford’un bu konudaki detaycı yaklaşımı yeni Fiesta’ya ne kadar güvendiklerini gösteriyor. Sanıyoruz ki sürüş anlamında yeni Fiesta yepyeni standartlar belirleyecek.

Gelelim motor seçeneklerine. Tamamen yeni modelde yeni motorlar da kullanılıyor elbet. Hepsi Euro 6 standartlarını karşılayan güç ünitelerinde üst üste 6 yıl Avrupa’da Yılın Motoru seçilen 1.0 litrelik, 3 silindirli, EcoBoost 100 bg, 170 Nm tork sunan (ortalama tüketim 5.2 lt/100 km) ve, eski 1.25 lt’lik atmosferik motorun yerini alan, yine 3 silindirli 1.1 lt’lik atmosferik, 85 bg güç, 110 Nm tork ve 4.4 lt/100 km’lik ortalama tüketim değeriyle dikkat çeken benzinli motorlar bulunuyor. Ecoboost motor sadece 6 ileri otomatik şanzımanla gelirken atmosferik ünite 5 ileri manuel şanzımanla alınabiliyor.

Dizel isteyenler içinse yeni 1.5 lt’lik, 85 bg güç ve 210 Nm gibi yüksek bir tork değeri sunan, 3 silindirli bir motor bulunuyor. Bu güç eski modele göre 10 bg fazlayken Fiesta’yı 12.5 saniyede 100 km/s hıza taşıyor. Dizelin ortalama tüketimiyse 3.5 lt/100 km. Bu motor seçeneği sadece 6 ileri manuel şanzımanla alınabiliyor.

Otomobilin kabini de tamamen yeniden ele alınmış. Eski model cep telefonundan esinlenerek tasarlanmış ön konsoluyla bir hayli söz ettirmişti iç mekânından. Yeni model bu kadar sıradışı olmasa da arttırılan kalitesi, panoromik cam tavanı ve teknolojik özellikleriyle yenilikçi bir yapıda olmasını biliyor.

8 inç genişliğindeki dokunmatik ekran Ford’un SYNC3 sistemine alt yapı sağlıyor. Bu sistem Bluetooth bağlantısıyla cep telefonu entegrasyonu sağlarken Ford Acil Durum Yardımı sistemini de beraberinde getiriyor ve Spotify gibi aplikasyonlardan müzik çalabilirken, Apple CarPlay özelliği de sunuyor. Fiesta’da ilk kez Bang&Olufsen ses sistemi de yer verilmiş. Bu sistem 10 hoparlör ve 675 Watt gücüyle müzik severler için iyi haber vaat ediyor.

Arka koltuklarda 16 mm ekstra diz mesafesi sunulurken daha fazla eşya koyma alanı (yüzde 20 daha fazla) ile 292 litrelik bagaj hacmi kullanışlılığı arttırıyor.

Yeni Fiesta’da Ford’un özellikle üzerinde durduğu sürüş destek sistemleri yer alıyor.

Yaya Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Sistemi, Dikey Park Özellikli Otomatik Park Sistemi ve Fiesta’da ilk kez yer alan Trafik Levhası Tanıma Sistemi ve Otomatik Uzun Far teknolojisi bunlardan bazıları.

Çarpışa testlerinden 5 yıldız alarak güvenlik konusunda ne kadar başarılı olduğunu gösteren yeni Fiesta’nın tam fiyat listesi şu şekilde:

Benzinli

1.1 L 85PS 5 İleri Manuel Trend 64.500 TL

1.0 L EcoBoost 100PS 6 İleri Otomatik Trend 74.500 TL

1.1 L 85PS 5 İleri Manuel Titanium 74.500 TL

1.0 L EcoBoost 100PS 6 İleri Otomatik Titanium 84.500 TL

1.0 L EcoBoost 100PS 6 İleri Otomatik ST Line 90.500 TL

Dizel

1.5 L TDCi 85PS 6 İleri Manuel Trend 74.500 TL

1.5 L TDCi 85PS 6 İleri Manuel Titanium 84.500 TL



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook