Yeni Ford Focus ST 280 bg ile iddialı görünüyor

  • Yeni Ford Focus ST 280 bg ile iddialı görünüyor - 1
  • Yeni Ford Focus ST 280 bg ile iddialı görünüyor - 2
  • Yeni Ford Focus ST 280 bg ile iddialı görünüyor - 3
  • Yeni Ford Focus ST 280 bg ile iddialı görünüyor - 4
  • Yeni Ford Focus ST 280 bg ile iddialı görünüyor - 5
  • Yeni Ford Focus ST 280 bg ile iddialı görünüyor - 6
  • Yeni Ford Focus ST 280 bg ile iddialı görünüyor - 7
  • Yeni Ford Focus ST 280 bg ile iddialı görünüyor - 8
  • Yeni Ford Focus ST 280 bg ile iddialı görünüyor - 9
  • Yeni Ford Focus ST 280 bg ile iddialı görünüyor - 10
  • Yeni Ford Focus ST 280 bg ile iddialı görünüyor - 11
  • Yeni Ford Focus ST 280 bg ile iddialı görünüyor - 12
  • Yeni Ford Focus ST 280 bg ile iddialı görünüyor - 13

Eski modeldeki 2.0 litrelik motorun yerini 2.3 lt’lik ünite alıyor.

Hot hatch savaşı kızışıyor! Hyundai i30 N ve Renault Megane RS Trophy’den sonra Ford da bu sınıftaki temsilcisini gösterdi: Yeni Ford Focus ST ile tanışın!

Dördüncü nesil Focus ST güç olarak %12, tork olaraksa %17’lik bir artışla geldi. 2.3 litrelik, dört silindirli yeni motor 5500 d/dak’da 280 bg güç ve 3000-4000 d/dak arası 420 Nm tork üretiyor. Her zamanki gibi önden çekişli olan model 0-100 km/s hızlanmasını 6 saniyenin altında tamamlıyor. Bu derece bir önceki modele göre 0.5 saniye daha hızlı.

Yeni geliştirilen ünitede turbo gecikmesini engelleyici sistemi yer verilmiş. Bu sistem daha önce GT ve F-150 Raptor modellerinde de kullanışmıştı. Sürücü ayağını gazdan çektiğinde turbonun dönmesini sağlayan sistem bu sayede yeniden gaz verildiğince turbonun dönmesi için yeterli basıncın anında oluşmasını sağlıyor.

Bunun dışında ST’de elektronik kilitli diferansiyel de yer alıyor. Mekanik kilit ise ileriki zamanlarda tanıtılacak olan daha güçlü RS modeli için ayrılmış durumda. Elektronik altyapılı sistem Borg Warner imzası taşıyor ve viraj dışındaki lastiğe tüm torku gönderebilen bir altyapıya sahip.

ST’de sadece benzinli değil, eski modelde de olduğu gibi dizel motora da yer veriliyor. 2.0 litrelik ünite 190 bg güç ve 400 Nm’lik tork üretirken, 1500 d/dak’da ortaya atılan 360 Nm otomobilin düşük devirlerde de atak bir karakterde olduğunu gösteriyor. Ancak dizel motorda kilitli diferansiyel altyapısı bulunmuyor, bu donanım sadece benzinli motora has.

Bir ST klasiği olarak şaside ciddi bir çalışma yapılmış. Gövde yüksekliği standart modele göre 10 mm alçakken önde amortisör sertliği %5, arkadaysa %13 oranında arttırılmış. Sadece bunlar da değil, modele özel olarak geliştirilen Michelin Sport Pilot 4S lastikler tutunma konusundaki sorunların önüne geçecek en kilit noktalardan.

Altı ileri manuel şanzıman her iki motorda da standart olarak gelirken oranlar standart Focus’lara göre %7 oranında kısaltılmış. Bunun dışında 7 ileri otomatil şanzıman da alınabiliyor. Ayrıca opsiyon listesinde yer alan Performance Pack alındığında vites değiştirme ışıkları da gelirken, vites düşürürken motor devrini otomatik şekilde ayarlayan altyapı ve adaptif amortisör seçeneği de bu pakete eklenmiş durumda. Eğer kendiniz heel’n toe yapıyorsanız bu seçeneği kapatabilmeniz de mümkün.

Bakalım ST rakipleriyle nasıl başa çıkacak? Eli güçlü görünse de rakipler de boş durmuyor...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook