Yeni Impreza hatchback’den devam ediyor

  • Yeni Impreza hatchback’den devam ediyor - 1
  • Yeni Impreza hatchback’den devam ediyor - 2
  • Yeni Impreza hatchback’den devam ediyor - 3
  • Yeni Impreza hatchback’den devam ediyor - 4
  • Yeni Impreza hatchback’den devam ediyor - 5
  • Yeni Impreza hatchback’den devam ediyor - 6
  • Yeni Impreza hatchback’den devam ediyor - 7
  • Yeni Impreza hatchback’den devam ediyor - 8
  • Yeni Impreza hatchback’den devam ediyor - 9
  • Yeni Impreza hatchback’den devam ediyor - 10
  • Yeni Impreza hatchback’den devam ediyor - 11

Tamamen yenilenmiş Subaru Impreza Frankfurt Fuarı’nda gösterildi.

Aslında bu yeni Impreza’yı ilk görüşümüz değil. Otomobil ilk kez geçtiğimiz yılın New York Fuarı’nda görücüye çıkmıştı ancak o Amerika pazarında satılacak modeldi, Avrupa pazarı içinse lansman Frankfurt Fuarı’nda yapıldı. Kısacası burada gördüğünüz otomobil ülkemizde de satılacak olan modelin birebir aynısı.

Subaru’nun Global Platfom adını verdiği yeni platformu üzerine inşa edilen yeni Impreza yeni XV’den sonra bu platformu kullanan ikinci model olarak dikkat çekiyor. Bu yeni altyapı sayesinde otomobilin boyutları da büyümüş. Aks mesafesi eski modele göre 25 mm artarken bagaj hacmini 10 litre genişlemiş. Subaru yeni platform sayesinde ağırlık merkezinin 5 mm düşürüldüğünü ve gövdenin rijitliğinin yüzde 70 arttırıldığının da altını çiziyor.

Otomobilin tasarımı pek de yeni gibi görünmüyor. Eski modeli andıran farlar ve genel profil hatlarına rağmen gündüz LED farları ve yeni ön ızgara dikkatli gözlerin yeni modeli ayırt etmesini sağlayacaktır.

Subaru ilginç bir şekilde yeni Impreza’da turbo motora yer vermemiş. Markanın tüm markalardan önce turbo kullanımına geçtiğini düşünürsek bu ilginç bir karar olmuş. Yeni Impreza’da atmosferik 1.6 ve 2.0 litrelik motorlar kullanılıyor. 1.6 litrelik ünite 114 bg güç ve 150 Nm tork üretirken 2.0 litre 156 bg ve 196 Nm torkuyla güçlü seçenek olarak alınabiliyor. Her iki motor da benzinli, şimdilik dizel motor alternatifi bulunmuyor. Motor gücünü 6 ileri Linertronic CVT şanzımanla dört lastiğe birden aktarıyor.

Subaru henüz performans ve tüketim değerleriyle ilgili verileri paylaşmamışken herkesin merakla beklediği STi versiyon ise ilerleyen zamanlarda tanıtılacak.

Impreza’nın kabininde de yenilikler mevcut. İki adet ekranın dikkat çektiği kabinde Subaru’nun STARLINK multimedya sistemi kullanılmış, bu sistem Levorg’da da yer alıyor ve telefon bağlantısı ile otomobilin uzaktan erişilmesi, acil durum asistanı gibi fonksiyonların kullanılmasını sağlıyor. Ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto gibi sistemlerin kullanılmasını da sağlıyor.

Avrupa pazarınsa satılacak Impreza’larda Subaru’nun EyeSight sistemi standart donanımda olacak. Bu sistem yol üzerindeki tehlikeleri ve trafiğin durumunu kontrol ederek sürücüyü uyaran, olası kazaların engellenmesini sağlayan bir sistem.

Yeni Impreza'nın ülkemizdeki durumu henüz belli değil.

Yeni Subaru Impreza fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook