Yeni SEAT Leon 28 Ocak’ta tanıtılıyor

Yeni SEAT Leon 28 Ocak’ta tanıtılıyor - 0

Dördüncü nesil SEAT Leon’da benzinli, dizel, hafif hibrit ve plug-in hibrit motorlar yer alacak.

Tamamen yeni SEAT Leon’un tanıtımına sadece 2 gün kaldı. 28 Ocak Salı günü yapılacak olan lansman sosyal medyadan da canlı olarak yayınlanacak.

Yeni Leon daha çarpıcı bir tasarım, sportiflik ve teknolojik yeniliklerle geliyor. Aracın tasarımı duyduğumuz kadarıyla mevcut modele göre çok büyük bir değişimdense evrimsel bir nitelik taşıyacak. Dolayısıyla klasik SEAT çizgilerini göreceğiz, ki şimdilik gösterilen arka fotoğraftan da anlaşılan bu doğru. Boydan boya uzanan LED şerit Tarraco modeline de benziyor.

Yeni Leon’da VW Group modellerinden tanıdığımız MQB Evo platformu yer alıyor. Bu da araçta hem beş kapılı hem de SW gövde seçeneklerinin olması anlamına gelirken motor seçenekleri açısından da çeşitlilik yer alacak. Bildiğimiz gibi bu platform hibrit altyapıya izin veriyor ki yeni Leon’da geleneksel benzinli ve dizel motorların dışında plug-in hibrit ve hafif hibrit alternatifleri de olacak. Plug in hibrit versiyonun sadece elektrikli 50 km menzil sunması bekleniyor.

Benzinli ve dizel motorlarsa bildiğimiz VW Group üniteleri olacak. 1.0 ve 1.5 litrelik TSI benzinlinin yanı sıra 1.6 litre TDI dizel üniteler Leon’da kullanılacak.

Yeni SEAT Leon'un tanıtımını aşağıdaki videodan canlı olarak sizlerle paylaşacağız:


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook