Gelelim Premium Fransız’ın sürüş kısmına. Ülkemizde 2 farklı motor seçeneğiyle satışa olan otomobil sadece 8 ileri otomatik EAT8 şanzıman ile alınabiliyor. 1.5 lt’lik BlueHDi dizel motor seçeneği 130 bg güç üretebilirken, test aracımızdaki 1.6 lt’lik PureTech benzinli motor ise tam tamına 225 bg güç üretebiliyor. Test aracımız 0’dan 100 km/s hıza 8.3 saniyede çıkabilirken maksimum sürati ise 227 km/s. Bu değerler dizel cephesinde ise 11.9 saniye 195 km/s olarak karşımıza çıkıyor.
PSA grubundaki diğer araçlarda da kendine yer bulan PureTech EAT8 ikilisi DS7’de harika bir iş yapıyor. Uyumlu bir yapıya sahip olan motor şanzıman ikilisi 4 farklı sürüş modunda kullanılabiliyor. Orta konsolda bulunan bir düğme vasıtasıyla değiştirilebilen modlara göre değişen gaz ve şanzıman tepkileri hem sürüş zevkini iyileştirirken hem de aracın daha verimli kullanılabilmesine olanak sağlıyor. Sport modda etkisi artan soundactor ise kabine yapay bir motor sesi veriyor.
Yumuşak bir sürüş karakterine sahip olan model konforlu bir sürüş vaat ediyor. 20 inç genişliğindeki jantlara ve ince yanak lastiklere rağmen kasis ve çukurlarda konforundan ödün vermeyen yumuşak süspansiyonunun sıkıntısı ise virajlarda karşımıza çıkmaya başlıyor. Beklenenden fazla olan yatma eğilimi modelin viraj performansını olumsuz etkilerken viraj çıkışlarında gaza erken basmanız durumunda önden kayma kaçınılmaz oluyor. Adaptif bir süspansiyon sistemiyle bu problemin önüne kolayca geçilebilecek olduğunu ve birçok teknolojik oyuncağa sahip olan böyle bir araçta bu sistemin en azından opsiyonel olarak sunulması gerektiğini söylemeden edemiyoruz.
Çevik yapısıyla takdirimizi kazanan platform kardeşi 3008’den sonra DS7’nin yol tutuşu problemleri bizi biraz şaşırttı açıkçası ama 2 aracında farklı kitlelere hitap ettiğini de unutmamak lazım.