BMW’den Mercedes CLA’ya rakip: 2 Serisi Gran Coupe

  • BMW’den Mercedes CLA’ya rakip: 2 Serisi Gran Coupe - 1
  • BMW’den Mercedes CLA’ya rakip: 2 Serisi Gran Coupe - 2
  • BMW’den Mercedes CLA’ya rakip: 2 Serisi Gran Coupe - 3
  • BMW’den Mercedes CLA’ya rakip: 2 Serisi Gran Coupe - 4
  • BMW’den Mercedes CLA’ya rakip: 2 Serisi Gran Coupe - 5
  • BMW’den Mercedes CLA’ya rakip: 2 Serisi Gran Coupe - 6
  • BMW’den Mercedes CLA’ya rakip: 2 Serisi Gran Coupe - 7
  • BMW’den Mercedes CLA’ya rakip: 2 Serisi Gran Coupe - 8
  • BMW’den Mercedes CLA’ya rakip: 2 Serisi Gran Coupe - 9
  • BMW’den Mercedes CLA’ya rakip: 2 Serisi Gran Coupe - 10
  • BMW’den Mercedes CLA’ya rakip: 2 Serisi Gran Coupe - 11
  • BMW’den Mercedes CLA’ya rakip: 2 Serisi Gran Coupe - 12
  • BMW’den Mercedes CLA’ya rakip: 2 Serisi Gran Coupe - 13
  • BMW’den Mercedes CLA’ya rakip: 2 Serisi Gran Coupe - 14

BMW 4 kapılı Coupe sınıfındaki en küçük temsilcisi 2 Serisi Gran Coupe’yi tanıttı.

BMW önden çekişli modelleri tanıtmaya devam ediyor. 2 Serisi Active Tourer, Gran Tourer, X1, X2 ve yeni 1 Serisi’nden sonra 2 Serisi Gran Coupe’de bu aileye dahil oldu. BMW böylece daha önce hiç yer almadığı kompakt 4 kapılı coupe sınıfında yer alarak Mercedes-Benz CLA’ya rakip olacak.

Diğer kompakt BMW modelleri gibi yeni 2 Serisi Gran Coupe de önden çekişli bir altyapıya sahip. Daha önce kamuflajlı fotoğraflarının yer aldığı haberimizde de tanıttığımız gibi otomobilde FAAR (UKL) platfomu yer alıyor. Standart modeller önden çekişliyken performanslı modeller ve M versiyonlarında dört çeker sistemi kullanılıyor.

Otomobilin tasarımı önden aynı platformu taşıyan 1 Serisi’ni andırıyor. Tamamen LED farlar tüm versiyonlarda standart olarak gelirken, geniş tasarlanmış böbrek ızgaralar ve geniş hava girişlerine sahip tampon tasarımı dikkat çekiyor. Yanda alçalan tavan çizgisi, olabildiğince geriye konumlandırılmış kabinle birleşerek arkada kısa bir sekmeye yer bırakıyor. Tavan çizgisi neredeyse bagaj kapağıyla birleşerek iniyor ve 4 Serisi Gran Coupe’den alıştığımız çizgilerle tamamlanıyor. Model gamının en üstünde yer alan M235i modelinde köşeli tasarımlı, çift çıkışlı egzozlar dikkat çekerken diğer versiyonlarda egzozlar yuvarlak geliyor. Arkadaki LED farların tasarımı X6 modeline benzerlik gösteriyor.

4526 mm uzunluğundaki otomobil 1800 mm genişliğinde ve 1420 mm yüksekliğinde, yani 1 Serisi’nden biraz daha uzun ve alçak bir yapıda.430 litrelik bagaj hacmi, temelini aldığı 1 Serisi’nden daha geniş ve yeni 3 Serisi ile aynı seviyede. 2670 mm’lik aks aralığıysa X1 ve 1 Serisi’yle aynı seviyede. 

Kabin tasarımı da 1 Serisi’nin aynısı. 8.8 inçlik gösterge paneli standart olarak gelirken 10.25 inç genişliğindeki Infotaintment ekranı tamamen kişiselleştirilebilir yapısıyla dikkat çekiyor. 

Otomobilde şimdilik 3 motor (2 benzinli, bir dizel) seçeneği yer alıyor. Baz model 1.5 litre, 3 silindirli, 140 bg gücündeki benzinli motorla satılıyor. 220 Nm tork üreten ünite 7 ileri çift kavramalı şanzımanla gücünü ön lastiklere iletiyor. 218i olarak adlandırılan model 8.7 saniyede 100 km/s hıza ulaşırken ortalama olarak 5.4 lt/100 km yakıt tüketiyor.

Diğer motor seçeneğiyse model gamının en üstünde yer alan M235i xDrive. 2.0 litrelik turbo, 4 silindirli motorundan 306 bg güç ve 450 Nm tork üreten makine dört çeker sistemi ve 8 ileri Steptronic şanzımanla geliyor. 0-100 km/s hızlanma 4.9 saniye olarak verilirken ortalama yakıt tüketimi 6.7 lt/100 km.

Tek dizel motorsa hemen hemen her BMW modelinde gördüğümüz 2.0 litrelik, 190 bg ve 400 Nm tork üreten ünite. 220d adındaki model 0-100 km/s hızlanmasını 7.5 saniyede tamamlıyor ve maksimum olarak 235 km/s hıza ulaşıyor. 220d’nin tüketimiyse ortalama olarak 4.2 lt/100 km. 2 Serisi Gran Coupe’de bunun dışında farklı motor seçenekleri de sunulacak, yakın zamanda tanıtılmasını bekliyoruz.

İşin ilginç yanı BMW arkadan çekişli 2 Serici coupe modelinin üretimine devam edecek olması. Güncel modeldeki bu yerleşim klasik BMW özellikleri deneyimlemek isteyen müşteriler için daha ideal gibi görünürken Coupe’de 6 silindirli M2 versiyonu yer alacak. Bunun yanında önden çekişli bazlı Gran Coupe’de M235i’den daha güçlü versiyon bulunmayacak.

Gran Coupe’nin yakın zamanda ülkemizde satışa sunulması bekleniyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook